E-mailAfdrukken

God in de Supermarkt

Evenement

Titel:
God in de Supermarkt
Wanneer:
do 19 maart 2020
Locatie:
Immanuëlkerk - Waddinxveen, Zuid-Holland
Categorie:
Act. 't Spectrum +

Omschrijving

Ontdek de impact van je rondje door de supermarkt op de wereld - ver weg én dichtbij. Daar gaat het om in deze workshop. Welke invloed heeft jouw keuze op een duurzame wereld.

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

De workshop "God in de supermarkt" verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. Hoe kan je door je keuze bijdragen aan een betere wereld en kan de Bijbel je daarbij inspireren? De bijeenkomsten zijn actief, sociaal, informatief en gaan in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan.

De workshopleiders gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites. We vragen u om zich aan te melden voor deze workshop. Dat kan nu al door een e-mail te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


Locatie

Locatie:
Immanuëlkerk
Straat:
Pr. Beatrixlaan 2
Postcode:
2741 DH
Plaats:
Waddinxveen
Provincie:
Zuid-Holland
Land:
Netherlands

Omschrijving

Immanuëlkerk

Telefoon 0182-613194