• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • Banner Rommelmarkt 2019

Jeruzalem
Als een koning
verwelkomd worden,
niet hoog verweven,
gekroond met juwelen,
maar als een mens
verbonden met leven en dood,
Tere viooltjes,
ootmoedig getooid met hemelsblauw

Bekijk hieronder een video paasgroet van de familie Van der Maas uit Albanië:

U kunt hier de laatste nieuwsbrief (april 2019) van de familie Van der Maas lezen.
Lees hier alles over de uitzending van de familie Van der Maas naar Albanië.

Wij hadden een geweldig kamp in het weekend van 5-7 april! Het paasproject in de kerk en het thema van kamp sloten zo geweldig op elkaar aan en wat een zegen hebben we ervaren.

Allereerst al vóór het kamp met uw enthousiasme voor het doen van de boodschappen. Geweldig hoeveel er is ingeleverd! Nogmaals hartelijk dank. Als dank vond u na ochtenddienst op 14 april 'Merci' op de koffietafels.
Het weer werkte ook dit jaar fantastisch mee en het was een gezellige (grote) groep.

Op 14 april is de collecte bestemd voor Stichting Epafras. Dit is een christelijke organisatie die Nederlanders steunt die vastzitten in buitenlandse gevangenissen, vanuit de overtuiging dat ieder mens waardevol is. De vrijwilligers van Epafras zijn gespecialiseerd in het bieden van geestelijke steun. Soms is de hulp ook praktisch. Zo zorgen de vrijwilligers bijvoorbeeld voor medicijnen, omdat gedetineerden die in de gevangenis niet krijgen, of ze bellen met familieleden als gedetineerden geen geld hebben om zelf te bellen. 

Bijbellezen met mensen ergens anders in de wereld is een inspirerende ervaring. Het maakt verschil of je de Bijbel leest als inwoner van Nederland of van Albanië. Vanuit de Thuisfrontcommissie van de familie Van der Maas hebben we 3 avonden gepland om een bijbeltekst te gaan lezen en uit te diepen. Aad van der Maas leest dezelfde bijbeltekst met een aantal mensen in Albanië. Op de laatste avond willen we dan kijken wat de verschillen, maar mogelijk ook de overeenkomsten zijn.

Op zaterdag 11 mei 2019 organiseert wijkgemeente De Rank haar jaarlijkse Rommelmarkt.

De Rommelmarkt wordt gehouden van 9.00 tot 15.00 uur - traditiegetrouw - op het schoolplein van het Coenecoop College, Oude Dreef 6, Waddinxveen. Het schoolplein van het Coenecoop College zal dan weer zijn omgetoverd tot een gezellige rommelmarkt, waar diverse 2e hands spullen te koop worden aangeboden.

Op deze rommelmarkt is een ruime sortering aanwezig van boeken en CD's, video's en DVD's, elektra/ elektronica, huishoudelijke artikelen, kleding, schoenen, allerlei, kleinmeubelen, curiosa en antiek, speelgoed, glaswerk, etc.

Sinds begin maart heeft de missionaire commissie haar takenpakket uitgebreid met Gemeente Opbouw & Vorming. Andries Bijkerk heeft de missionaire ouderlingen aangeboden te helpen met vooral het accent op gemeente opbouw en vorming. Terwijl missionair zich vooral richt op het naar buiten toe laten groeien van de gemeente en haar visie, zullen de GOV activiteiten zich vooral richten op geestelijke vorming, actuele thema's die ons bezig houden en ondersteunende activiteiten voor onder andere ambtsdragers, groeigroepen et cetera.

Bericht van David vanaf het schip
In de afgelopen tijd heb ik weer nieuwe ervaringen opgedaan. Ik heb mijn eerste C-day (connect day) meegemaakt. Dit is een dag waarop je naar een lokale kerk gaat, op de plek waar het schip aanmeert en daar Logos Hope en evangelisatie promoot. Dit was voor mij een hele mooie ervaring! Later die week ben ik nog een keer de straat opgegaan met een groepje mensen om te evangeliseren, hier zijn twee hele mooi gesprekken uit voortgekomen, waar ik erg dankbaar voor ben.

Sponsor de werkvakantie van jongeren in Gambia

Klik voor meer info

Kerkdiensten