• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

In de ochtenddienst op zondag 18 maart werden Liz Erica van der Loo – dochter van Mark en Femke – en Bram Jacobus van der Windt – zoon van Bas en Yvette – gedoopt.
In deze dienst was door de liturgische bloemschikgroep weer een prachtige schikking gemaakt. Hieronder de foto's en de tekst bij deze schikking.

Bloemstuk bij het thema “wonderlijk gemaakt”.
De bol met mos staat symbool voor de wereld die door God geschapen is. De wereld en alles wat er in is wordt door God gedragen en gekoesterd (psalm 8). Hij draagt ons in Zijn Handen.

In het weekend van 10-11 maart hebben 26 deelnemers deelgenomen aan de Zip Your Lip-actie.

Ze hebben zich laten sponsoren om 24 uur niet te eten. En dat heeft het prachtige bedrag van Eur. 3880,= opgebracht, bestemd voor bestrijding van de honger in landen in Afrika, met name Lesotho, Angola en Zimbabwe.

Zie hieronder het artikel over deze actie die op 14 maart in de lokale krant "Hart van Holland" is verschenen.

Al ruim 80 bedden zijn bezet op het moment dat ik dit stukje schrijf! Dat is al een mooi aantal. Maar er is nog meer plek.

We hopen dat er nog meer aanmeldingen van kinderen en (vooral) tieners komen. Want met hoe meer we zijn, hoe sterker. Dat is toevallig het thema: Samen sterk. We zullen dan ook vooral veel samen doen. Samen is ook leuker, gezelliger, beter, fijner. Alleen een spel in het bos doen, is best eenzaam….en in het donker in je eentje nog best griezelig ook. Alleen marshmallows roosteren bij het kampvuur is best saai, samen eten is gewoon gezelliger. Alleen keten op de slaapzaal, daar is ook niet veel aan, moet je een kussengevecht met jezelf houden. Alleen ochtendgymnastieken….

Zondag 17 december hebben we een kerstactie voor Alo!Mik gehouden. Een christelijke organisatie die werkt onder de Roma’s in Albanië. Aad en Dineke van der Maas waren onder de indruk van het werk wat daar gedaan wordt en in overleg met hen is de kerstactie voor Alo!Mik gehouden.

Weet u het nog? De doelen waren:

In deze rubriek houden wij u op de hoogte van het reilen en zeilen van de familie Van der Maas, die door onze gemeente, namens de GZB, is uitgezonden naar Albanië om daar te helpen met de opbouw van de jonge maar groeiende Christelijke kerk in het land.

Vanuit Albanië geeft Dineke de volgende update m.b.t. het leren van de taal:

Albanees in een minuut
"Met Google Translate heb je binnen een minuut een Albanese zin vertaald. Maar, of het correct is? En hoe je het uitspreekt? Taal kom je overal tegen en heb je overal nodig: ontmoetingen, de kerk, afspraken bij de dokter en tandarts, winkelen, advertenties, aanplakbiljetten, verpakkingen, tv, radio, krant, folders. En ook als ik over een tijdje vrijwilligerswerk zal gaan doen. Een taalcursus is dan zeker een must. Het is één van de uitdagingen die hoort bij het leven van een “immigrant”.

We leven in de lijdenstijd. Een tijd van inkeer en bezinning. Deze tijd van het jaar kan ook goed zijn om je te bezinnen op je dromen, de invulling van je tijd, je relatie, vriendschappen, enzovoort. Waar leef ik voor? Welke keuzes maak ik? Moet ik dingen loslaten (vasten)? Wat mag en kan ik nog wel doen? Waar roept God mij toe?

Het is goed om stil te staan en niet gedachteloos door te gaan. De bovengenoemde vragen stippen de grondvraag aan: “Wie ben ik? Wat en wie hoort bij mij? Waar hoor ik bij?” Bij wie je hoort en wie bij jou hoort is een wezenlijk onderdeel van je identiteit. 

Geslaagde Kennis Quiz en Agapè-maaltijd
Op zaterdag 10 februari werd voor de eerste keer de grote Rank Kennis Quiz georganiseerd. Ruim 50 mensen, verdeeld over 4 groepen, streden tegen elkaar in een spannende strijd onder leiding van quizmaster Kees Kwis't. Lees hier een uitgebreider verslag met foto's.

Update oud papier inzameling
Eerder heeft u kunnen lezen dat er vorig jaar voor een recordbedrag aan oud papier, metaal en frituurvet is ingezameld. Het heeft dus zeker zin om uw oude papier, metaal en frituurvet door de vrijwilligers van De Rank in te laten zamelen!

Biddend de grens over

Collectedoel 29-31 maart (Stille week)
Door uw hulp kunnen christenen uit de vervolgde kerk een training volgen, een eigen Bijbel ontvangen of ander bijbelstudie materiaal. Maar voordat Open Doors deze christenen blij kan maken met een Bijbel, moeten deze wel eerst op de plaats van bestemming komen. Eén van de manieren waarop dit gebeurt, is door Bijbels mee te geven aan reizigers.

Dat dit niet altijd gemakkelijk gaat merkte reizigster Naomi toen ze naar het Midden-Oosten ging met een koffer vol cadeautjes. Controle, laat op de avond landen we op de plaats van bestemming. De paspoortcontrole verloopt voorspoedig en al snel rolt onze bagage van de band. Wie zijn bagage heeft, gaat weg. Even zijn we geen groep meer, maar lijkt het ieder voor zich. Eén voor één zie ik reisgenoten door de controle lopen. Ik sluit aan in de rij. Ik ben wel zenuwachtig, maar ook nog vermoeid door de reis. Ik zet mijn koffer op de band, gevolgd door mijn handtas. In beide bevinden zich cadeautjes.

Kerkdiensten