• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Vorige week zijn er al heel veel boodschappenbriefjes meegenomen en de eerste boodschappen zijn al ingeleverd! Hartelijk dank! Ook vandaag staan we bij de uitgang met de laatste boodschappenbriefjes met daarop ca. 2 houdbare producten voor het aankomende kamp op 5, 6 en 7 april.

Denk hierbij aan pindakaas, hagelslag, koekjes, maar ook limonade en natuurlijk wc-papier! Wilt u weten wat wij eten op kamp en vindt u het leuk om ook een steentje… eh… boodschapje bij te dragen?

Weten we waarvoor we stemmen of weten we waar we voor gekozen worden? Met de aankomende verkiezing van ambtsdragers op 14 april in zicht organiseert de commissie Gemeente Opbouw en Vorming, na de ochtenddienst op zondag 31 maart op verzoek van enkele gemeenteleden en de Kerkenraad, een informatie bijeenkomst voor gemeenteleden en kandidaat ambtsdragers.

We merken dat het in de vacante periode wat moeilijker is om van de gebeurtenissen in de gemeente op de hoogte te blijven. En dat is jammer, want meeleven met elkaar is een belangrijk onderdeel van het gemeente zijn.

Daarnaast moet ook de administratie up-to-date blijven. Of het nu om blijde gebeurtenissen gaat, zoals een geboorte of een huwelijk of droevige, zoals een overlijden, is het goed om daarover geïnformeerd te zijn en met elkaar mee te leven.

De teller is gestopt op 109 bedden! Dat betekent dat er 84 deelnemers zijn voor kamp 2019 en daar zijn we dankbaar voor.

Over drie weken is het al zover. Dan stappen we op vrijdag 5 april om ongeveer kwart voor vijf in de bus en gaan op weg naar Eersel. Met 46 kinderen en 38 tieners gaan we er weer een prachtig weekend van maken. De leiding krijgt steeds meer zin nu het weekend langzaam maar zeker invulling krijgt.

De actie 24-uur-zonder heeft in het weekend van 9 en 10 maart plaatsgevonden en wat was het een succes!

Door deelname van 48 jongeren is er een bedrag opgehaald van maar liefst €5.267,-. Iedereen die niet meegaat naar Gambia, maar wel meedeed aan deze actie: ontzettend bedankt!
Heeft u ons gesponsord voor deze actie? Dan willen we ook u hartelijk bedanken! Alles voor Gambia 😃.

De grote “Rank Kennis Quiz” met Agapè-maaltijd
Even een korte terugblik op de Rank kennis Quiz en Agapè maaltijd. Het was een succes, wel 60 deelnemers en bij de maaltijd waren er zeker nog 10 extra mensen aanwezig. Heel mooi om zo als gemeenteleden van alle leeftijden met elkaar bezig te zijn. Heeft u het gemist? Laten we hopen dat er volgend jaar een herkansing is. 

Op 6 maart is de 40-dagentijd begonnen, een tijd van bezinning en toeleven naar Pasen, het feest van een nieuw begin. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen.

Lijdenstijd
De 40-dagentijd wordt ook wel de lijdenstijd genoemd, omdat we in deze periode in het bijzonder denken aan het lijden en sterven van onze Heer. Ook in de protestantse kerken zijn er velen die in deze tijd vasten om zo stil te staan bij Jezus’ lijden en sterven. 

Gooi de trossen los!
De voorbereidingen en trainingen in Mosbach en in Chili zijn erg goed en leerzaam geweest. Ondanks dat het vermoeiend was en er veel nieuwe indrukken zijn, heeft David het erg naar zijn zin. Hij voelt zich bevestigd in zijn keuze om deze reis te  gaan maken en is daarom vastbesloten! David kan het goed vinden met de mensen die hij ontmoet. Het is fijn om deze ervaring te kunnen delen met anderen. Tijdens de trainingen in Chili zit David in een groep van 60 mensen (zie foto hieronder).

Sponsor de werkvakantie van jongeren in Gambia

Klik voor meer info

Kerkdiensten