• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • Proef 2019

Na tien maanden van sponsoractiviteiten en voorbereiding, was het eindelijk zo ver. Op 7 augustus om half 6 ‘s ochtends verzamelden de Gambia-gangers zich, met een uitzwaaicomité, op het evenemententerrein om af te reizen naar Brussel (zie vlog). In de bus werd de sfeer er meteen goed ingezet door Niels, die een Ernst en Bobbie playlist had aangezet. Voor sommige mensen was dit iets teveel gezelligheid op de vroege ochtend. Toch zorgden deze liedjes voor een leuke sfeer tijdens onze werkvakantie.

De afgelopen maanden heeft David weer veel bijzondere ervaringen opgedaan. In de nieuwsbrief van juli is daarover uitgebreid verslag gedaan, maar omdat deze in de zomervakantie uitkwam, kan het zijn dat u deze gemist heeft. Daarom een korte weergave van de belevenissen. Het schip heeft voor onderhoud stil gelegen, maar dat wil niet zeggen dat David en alle andere werkers op het schip stil hebben gezeten. Ze zijn op pad geweest naar Belém in Brazilië waar zij onder andere een kerk dienst hebben geleid.

Collecte 29 september
De stichting Care for Family in Waddinxveen biedt praktische hulp aan kansarme gezinnen en personen, die om wat voor reden dan ook in de financiële problemen zijn geraakt.
Door hen te helpen krijgen zij meer zin in het leven, hoop voor de toekomst en kracht om daaraan te bouwen. Care for Family is een 100% vrijwilligersorganisatie.

... naar de kerkdienst op de startzondag 22 september in het kader van Kerkproeverij.

Klik hier voor meer informatie

Voor het jeugdwerk in dit seizoen (2019-2020) zijn wij hard op zoek naar mensen voor Domino en de Reflector kinderclub.

Op dit moment is er voor beide clubs geen leiding en kan het clubwerk dus geen doorgang vinden.

Kerken
De protestantse kerken in Albanië zijn jong en kwetsbaar. De meeste kerken hebben geen kerkenraad, maar zijn afhankelijk van 1 of 2 enthousiaste leiders, die zelf niet als kind opgegroeid zijn in een kerk. Daardoor ontbreekt het hen aan goede voorbeelden en aan stabiliteit. De VUSH probeert de protestantse kerken bij elkaar te brengen. Aad heeft veel gereisd en gesproken in Albanië met kerkleiders uit Albanië en Kosovo. De kerken zijn verschillend qua visie, aanpak enz. 

'Proef, en geniet de goedheid van de Heer, gelukkig de mens die bij hem schuilt.' Dit negende vers uit Psalm 34 staat centraal tijdens PROEF!; een gratis toegankelijk festival dat de kerken voor iedereen in het kader van de Kerkproeverij op 21 september organiseren. Jong en oud(er) zijn die zaterdag van 14.00 tot 20.00 uur welkom op het Parkeiland in Triangel.

Beste Rankers,

Via het nieuws komen er steeds meer signalen dat de vluchtelingenkampen overvol zijn. Mensen die vanuit een uitzichtloze situatie gevlucht zijn, op zoek naar een nieuwe toekomst. U heeft er vast wel iets van meegekregen. Wanneer ben je bereid echt alles achter je te laten? En wat moet er wel niet gebeurd zijn wil je die vraag aan jezelf stellen? Een vraag die ik me niet eens voor kan stellen.

Kerkdiensten

Activiteiten