• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Komend weekend zal Aad van der Maas te gast zijn in het NPO Radio 1 programma 'Sinans Atlas'. In dit programma zal hij een half uur lang met journalist Sinan Can in gesprek gaan over zijn werk, belevenissen en band met Albanië.
Het programma wordt uitgezonden van 01:00-01:30 uur in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli.

De kerkdienst op 5 juli is een jeugddienst die zal worden geleid door Mw. Corine Zonnenberg. De dienst is in eerste instantie toegankelijk voor jongeren en wordt ook om 10:00 uur live uitgezonden via het Youtube-kanaal van De Rank: youtube.derankwaddinxveen.nl. Er is beperkte mogelijkheid om de dienst bij te wonen, in eerste instantie dus door jongeren. 

Materialen bij de dienst
🧒 Verwerking digitale kindernevendienst zondag 5 juli (vanaf vrijdag)
💡  De preeksamenvatting (vanaf zondag)

"Zingen op het plein": op 5 juli met een muziekgroep samen zingen op het schoolplein van het Coenecoop College. Het begint om 18:30 uur en duurt ongeveer een uur. Hieronder meer informatie over deze activiteit en hoe één en ander in zijn werk gaat i.v.m. de nog geldende corona-maatregelen.

  • Wat gaat er gebeuren?
    Al langere tijd kunnen we niet naar de kerk, zoals we zo graag willen. Samen zingen en bidden. Samenkomen rond Gods Woord. God heeft ons aan elkaar gegeven maar wat hebben we elkaar de laatste tijd gemist. 

Op 5 juli is er 's ochtends een dienst gericht op jongeren. Zoals de laatste tijd gebruikelijk is, is deze dienst te volgen via YouTube. Maarrrr, je kunt er ook fysiek bij zijn!

Wil jij vanaf 10.00 uur de dienst weer eens meemaken in het Coenecoop College? Stuur dan vóór 30 juni een berichtje naar Ilana Tromp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met daarbij je leeftijd, e-mailadres en of je al dan niet met iemand samen wilt komen. Let op: er geldt 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' gezien de limiet op het aantal mensen dat fysiek aanwezig mag/kan zijn.

De kerkdienst van 28 juni zal worden geleid door ds. Harald Overeem en wordt om 10:00 uur live uitgezonden via het Youtube-kanaal van De Rank: youtube.derankwaddinxveen.nl.
Er is beperkte mogelijkheid om de dienst bij te wonen. Mensen worden hiervoor uitgenodigd door de wijkouderling, deze keer mensen uit wijk West.

🧒 Voor de digitale kindernevendienst op zondag 28 juni zijn er weer verwerkingen beschikbaar. Deze kun je downloaden en printen vanaf de jeugdpagina van De Rank: klik hier.
💡  De preeksamenvatting is vanaf zondag ook hier te vinden.

Er is een kort vraaggesprek opgenomen met de familie Van der Maas over hoe het hen vergaat nu zij weer (noodgedwongen) in Nederland zijn. Alhoewel zij al weer 2 maanden hier zijn, hebben veel mensen hen nog niet kunnen spreken omdat bij ons de kerkgang natuurlijk ook in deze tijd danig belemmerd is door de corona-maatregelen. Vandaar dit filmpje waarin zijn het één en ander vertellen over hun tijd in Nederland en wat zij zoal doen.

Dit filmpje is ook getoond in de kerkdienst van zondag 21 juni.

Hoi jongens en meisjes, raar hè, dat we elkaar nu niet elke week zien bij de kindernevendienst. We vonden het superleuk om een paar van jullie hoofden te zien zingen in het leukste kinderkoor van Waddinxveen, of misschien wel van de wereld. Als u dit gemist heeft, u kunt het filmpje nog hier bekijken.

Voor de kinderen van groep 6 is het nu wel erg raar afscheid nemen van de nevendienst, maar daar hebben we wat op bedacht. Begin juli hebben we een gezellige activiteit met deze groep kinderen en dan krijgen ze ook een afscheidscadeau. Als het goed is zijn alle kinderen van de nevendienst die na de vakantie naar groep 7 van de basisschool gaan hiervoor uitgenodigd.

Wat hebben we elkaar al een tijd niet gezien!! Maar regelmatig kom ik mensen tegen op straat en hebben we een kort of langer gesprek. Ook de tuin is een heerlijke plek om elkaar te ontmoeten. Maar ik verlang ernaar om elkaar weer in de kerk te kunnen zien en bij te praten onder de koffie na de dienst.

Maar wat hebben we het, ondanks alles, ook goed! Ik realiseer me dit steeds weer als ik denk aan al die mensen in andere landen waar veel armoede is.

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten