• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • Banner Sponsorfietstocht 2019

De kerkenraad van De Rank is dankbaar en blij mee te kunnen delen dat ds. Harald Overeem het beroep dat wij op hem hadden uitgebracht, heeft aangenomen. We geloven en verwachten dat De Rank in ds. Overeem de juiste voorganger heeft die De Rank nodig heeft. We heten hem en zijn gezin dan ook van harte welkom!

Vreugde en dankbaarheid bij De Rank in Waddinxveen geeft ook teleurstelling in Rijnsburg, waar ds. Overeem ook beroepen was. Daarnaast is er ook de gemeente in Boskoop die een predikant moet laten gaan.

Op zaterdag 14 september organiseert de Evenementencommissie weer de traditionele BBQ op de startzaterdag van De Rank. Plaats van handeling is uiteraard weer het schoolplein van het Coenecoop College. Bij eventueel slecht weer kunnen we uitwijken naar binnen om te eten. En naast een variëteit aan vlees is het buffet ook gevuld met versgemaakte salades, stokbrood en fruit.

Ditmaal geen door ons georganiseerde fietstochten, maar er is de mogelijkheid om mee te fietsen met de Rabobank Sponsorfietstochten die ook op deze dag worden georganiseerd.

Op zaterdag 14 september wordt door de Rabobank weer de jaarlijkse Sponsorfietstocht georganiseerd.

Wij willen dit jaar voor de 3e keer deelnemen en de opbrengst bestemmen voor de mensen die vanuit onze gemeente zijn uitgezonden. Dus voor de familie Van de Maas die in Albanië werkt aan theologisch onderwijs in dat land en voor David Begeer die met de Logos Hope meevaart om zo het evangelie wereldwijd te delen. 

Intussen hebben wij al een enkele reactie mogen ontvangen voor de gezinsreis naar Albanië die wij in het najaar 2020 willen organiseren.

Graag willen wij geïnteresseerden vragen zich te melden. Hoe is het dagelijkse leven in Albanië? Hoe belijden de mensen hun geloof? Wat biedt de flora en de fauna en in welke omgeving doet de familie Van der Maas hun werk?

Martelaarsdag
Een dag voor het vertrek naar Albanië krijgt Dineke het boek “De belofte van de nakomeling, overleven in Albanië” Het boek gaat over een Joods-Nederlands gezin, op de vlucht voor de Nazi’s en dat in Albanië terechtkwam. 5 mei was het Martelaarsdag in Albanië. Op deze dag worden alle gesneuvelden voor de vrijheid van Albanië herdacht. Bijvoorbeeld tijdens de tweede wereldoorlog waarin Albanezen zijn omgebracht omdat ze Joden hielpen onderduiken. Tijdens de tweede wereldoorlog was het aantal Joden in Albanië niet afgenomen, maar juist toegenomen van 200 naar 2000.

Collecte 21 juli
De stichting Care for Family in Waddinxveen biedt praktische hulp aan kansarme gezinnen en personen die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn geraakt.  Door hen te helpen krijgen zij meer zin in het leven, hoop voor de toekomst en de kracht om daaraan te bouwen. Care for Family is een 100% vrijwilligersorganisatie.

Om de kosten van bijvoorbeeld de opslagruimte en levensmiddelen te kunnen dekken, is de stichting volledig afhankelijk van donaties in de vorm van geld en goederen.

Waar kerkt u in 2021? Het antwoord weet het projectteam nog niet, maar we hebben de afgelopen tijd hard gewerkt.

Woensdag 3 juli hebben we deze informatie met u mogen delen op de gemeenteavond. Was u niet in de gelegenheid om te komen? Geen probleem! Om open en transparant te zijn over de ontwikkelingen delen we deze informatie via deze website, klik hier voor het verslag en hier voor de documenten. Hier vindt u ook de presentaties en de informatie die op de gemeenteavond zijn gedeeld.

Activiteiten
Geen rommelmarkt, ook nog geen tijd voor de snuffelmarkt. Het is vakantietijd en iedereen heeft zo zijn eigen “activiteiten” of geniet thuis van het mooie weer.
Na de vakantie staan er wel twee dingen op het programma op zaterdag 14 september. Allereerst de Rabobank sponsorfietstocht. Voor elke deelnemer betaalt de Rabobank een bedrag aan sponsorgeld. Dat geld mag naar eigen keuze aan een goed doel besteed worden en wij hebben besloten dat het geld dit jaar bestemd is voor de beide thuisfrontteams: voor de familie Van der Maas en voor David Begeer.

Aanmelden sponsorfietstocht 14 september

Klik voor meer info

Kerkdiensten

Activiteiten