• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • Banner Sponsorfietstocht 2018

De Zondagsbrief is elke week (vanaf vrijdag) beschikbaar via deze website via http://zb.derankwaddinxveen.nl. Deze is vanaf heden niet voor iedereen te openen, u heeft hiervoor een wachtwoord nodig.

Het wachtwoord publiceren we eenmalig in de Zondagsbrief van zondag 17 juni (die u in de kerk krijgt uitgereikt) en is om te voorkomen dat willekeurige bezoekers van de website de Zondagsbrief kunnen openen, omdat daar soms ook privacy gevoelige informatie in staat.

Op zaterdag 23 juni van 15.00 -17.00 uur organiseert Go Gambia weer een gezellige High Tea.

Het zal plaatsvinden in de Glasbak (Mercuriusweg 6), maar bij lekker weer verplaatsen we het naar een achtertuin. Deelname is €7,50 per persoon en €20,- voor drie personen. Deze opbrengst gaat naar onze werkvakantie in Gambia. Geïnteresseerd? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot de 23e!

Op zaterdag 30 juni vindt voor de tweede maal de Rabobank Sponsorfietstocht plaats. Met deze gezellige fietstocht kunnen we geld bij elkaar fietsen ten behoeve van de uitzending van de fam. Van der Maas naar Albanië. Dus fiets ook mee! De Sponsorfietstocht is een initiatief van Rabobank Gouwestreek. De Thuisfrontcommissie (TFC) van de fam. Van der Maas binnen De Rank organiseert de aanmelding vanuit De Rank voor deze fietstocht.

Meefietsen = geld verdienen!
Op zaterdag 30 juni willen wij met zoveel mogelijk mensen vanuit De Rank (maar ook vrienden en familie mogen meedoen) meefietsen met de Rabobank Sponsorfietstocht. Voor iedereen die namens De Rank mee fietst, stort de Rabobank € 5,00 (voor de route van 15 km), € 10,00 (voor de route van 30 km), € 20,00 (voor de route van 60 km) of € 25,00 (voor de wielrentocht van 80 km).

Collecte 17 juni en 8 juli
Inloophuis Domino is een diaconale instelling met een interkerkelijk karakter. Wij zijn van mening dat diaconaal werk de kerkmuren overstijgt. Daarom zijn wij ook dankbaar voor ons zeer divers vrijwilligersbestand.

Als kerkelijke gemeente kunt u op diverse manieren bijdragen aan het werk van Domino. Allereerst vinden wij het belangrijk dat onze doelgroep op de hoogte is van ons bestaan. Komt u in aanraking met gemeenteleden of buitenkerkelijke mensen die binnen onze doelgroep vallen? Vertelt u hen dan dat zij van harte welkom zijn in het inloophuis. Op zoek naar een plek waar je je thuis voelt? Een huiskamer waar je even op adem kunt komen? Iemand om je verhaal aan te vertellen?

Zoals u weet was het jaarproject van de ZWO dit seizoen voor de uitzending van de familie Van der Maas naar Albanië. Samen met de Thuisfrontcommissie hebben we deze uitzending onder uw aandacht gebracht.
Als ZWO wilden we vooral het belang van zending onder uw aandacht brengen. Wat geweldig dat we als gemeente ons verbonden mogen weten met de kerken in Albanië! 

Als ZWO groep hebben wij, in overleg met Aad, besloten om volgend jaar een ander project in Albanië als jaarproject te nemen. U zult daar meer over horen in de ZWO dienst in oktober.
In de dienst van zondag 1 juli zullen Aad en Dineke iets meer vertellen over het werk in Albanië.

Fam. vd Maas viert vakantie in Nederland
Het gaat nu opschieten. Op het moment dat deze Kompas verschijnt is het nog een paar dagen voordat Aad, Dineke, Chris en Jos hun vakantie zullen vieren in Nederland. Zij zien daar erg naar uit en wij uiteraard ook! Zij zullen verblijven in Waddinxveen en we zijn dankbaar dat er 4 fietsen voor hen beschikbaar zijn gesteld voor deze periode.

Zondag 1 juli zal de fam. Van der Maas in en na de ochtenddienst e.e.a. vertellen over het eerste jaar in Albanië en het werk dat zij daar doen. Na de dienst staat er een tafel met allerlei informatie over de uitzending en er wordt gezorgd voor iets lekkers bij de koffie. Daarna zullen Aad en Dineke e.e.a. presenteren over het werk in Albanië en de ervaringen in het afgelopen jaar.

Geslaagde Rommelmarkt
Op zaterdag 12 mei is de rommelmarkt van De Rank perfect verlopen. Om te beginnen was het natuurlijk perfect 'rommelmarktweer', niet te koud of te warm en droog!

Bovendien was de sfeer geweldig, het was gezellig en het was druk. Mede door het extra publiek op het Gouweplein waar de jaarmarkt werd gehouden. Daardoor trok het treintje, wat reed tussen het Gouweplein en de rommelmarkt, dan ook veel bekijks, waardoor veel mensen toch ook even naar de rommelmarkt kwamen. 

Door de vele vrijwilligers die hebben geholpen is deze rommelmarkt een groot succes geworden, waarvoor wij erg dankbaar zijn.

Hoe heeft God je leven veranderd? Drie mensen uit De Rank vertellen daarover. We hebben hun verhalen gehoord in de dienst van Eerste Pinksterdag. Hieronder kunt u het filmfragment terugkijken.

Mooi om te zien dat de Heilige Geest ons leven vormt naar het beeld van Jezus Christus. Zoals klei in de hand van de pottenbakker.

Kerkdiensten

Activiteiten