• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Afgelopen week zijn we terug gekomen van onze reis naar kamp Moria op Lesbos. Een ongelofelijk indrukwekkende tijd waar we geprobeerd hebben iets van de liefde van onze Heer te laten zien. God kent iedereen bij naam en met die hoop proberen we onze reis te verwerken. 

We willen iedereen hartelijk bedanken die kleding heeft gebracht of financieel heeft bijgedragen. Het is hartelijk ontvangen en meer dan nodig. 

Op donderdag 28 november organiseert de Confessionele Vereniging, afd. Waddinxveen e.o. een avond waar dr. Kees van Ekris zal spreken over zijn boek "Profetische prediking".
Als het visioen ontbreekt verwildert het volk. Die observatie uit het Spreukenboek (29:.18) is vertaald in allerlei varianten. Een belangrijke variant is: 'Als de profetie verdwijnt, verliest een volk zijn oriëntatie'.

In mei 2018 promoveerde de Zeister predikant Kees van Ekris aan de PThU op zijn studie naar het profetische element in de prediking. Wat gebeurt er in een profetische preek? Hoe goed luistert een gemeente? En wie wacht er nog op een profetische stem?

Nog een paar weken en dan begint het kerstproject van Vertel het Maar. De commissie van het kerstproject is ook druk aan het zagen, scheuren, plakken, kopiëren en verven.

Op dit moment van schrijven is het nog niet af, maar je ziet wel dat het heel mooi wordt. Hierbij alvast een voorproefje. 

Verlangen
"Vroeger maakte ik voor mijn verjaardag wel eens een verlanglijstje, een overzicht van wat ik zo graag wilde hebben. uren kon ik kijken in een gids naar de meest mooie cadeaus. Turend met verlangen naar de prachtigste dingen, dingen die ik niet echt nodig had maar wel mooi waren om te hebben.

De Snuffelmarkt van De Rank van zaterdag 2 november heeft het prachtige bedrag van € 4.863,75 (bruto) opgeleverd.

Dit is ongeveer hetzelfde bedrag als vorig jaar, als we de specifieke acties voor Gambia vorig jaar, niet meerekenen. En vorig jaar was het een 'record'-opbrengst ook vanwege de extra 'aanloop' vanwege de acties voor Gambia, zoals het autowassen.
Maar dit jaar dus een evenaring van dat record-bedrag en ook substantieel meer dan de 'normale' Snuffelmarkten van de afgelopen jaren waarbij de opbrengst altijd zo rond of net iets boven de €4.000,= lag.

Snuffelmarkt 2019
De Snuffelmarkt op zaterdag 2 november jl. was een geslaagd evenement. Veel bezoekers hebben de moeite genomen om de Snuffelmarkt te bezoeken en wat nog belangrijker is: er is het nodige gekocht en geconsumeerd. Bij de catering was het rond 12 uur topdrukte. Compliment voor de mensen van de catering die bij al die drukte het hoofd koel hielden. Het was een gezellige drukte op het terras en bij de kramen. Door de speciale wijze van parkeren van de auto’s moest men wel langs
de oliebollenkraam en ook daar stond regelmatig een rij klanten.

De afgelopen weken hebben de kinderen van de kindernevendienst heel hard gewerkt. Ze mochten een mooie boom met druiventros maken voor onze nieuwe dominee. Zie het prachtige resultaat (onder in het groot).
En we namen afscheid van onze 'dominee' Bram Wassenaar die ruim een jaar als pastoraal medewerker betrokken is geweest bij de Rank. De kinderen hebben hun handje omgetrokken, versierd en uitgeknipt. Samen vormt het een mooi geheel.