• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Ieder jaar worden vanuit het hele land tienduizenden paaskaarten naar gevangenissen gestuurd. Zo´n paasgroet doet goed.
Gevangenen realiseren zich dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie.

“De vrouw die dit geschreven heeft, kent mij helemaal niet en toch krijg ik deze kaart,” was de verbaasde reactie van een vrouwelijke gedetineerde toen ze een paasgroet ontving.
“Post ontvangen is voor gevangenen een van de weinige verbindingen met ‘buiten’. “Het is belangrijk dat ´buiten´ naar ´binnen´ komt, het is de verbindingslijn van de kerk van Christus. Jezus zelf gaf ons de opdracht om te zien naar gevangenen.”

Bij de paasgroetenkaart ontvangen gedetineerden een extra kaart met postzegel om zelf naar iemand te sturen. Daar wordt altijd dankbaar gebruik van gemaakt. "Een man was zo blij met zijn kaart, hij had zijn familie nog niet kunnen bereiken en had geen geld voor een telefoonkaart. Hij had gebeden om een oplossing en de kaart voelde voor hem als gebedsverhoring".

Doet u mee om een kaart naar een gedetineerde te sturen?
In de huidige tijd kunnen we de kaarten natuurlijk niet in de kerk schrijven, dus willen we u vragen om de tekst, die u op een kaart wilt zetten, te mailen naar; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Of lever het op papier aan op Oranjelaan 12 of Linzenakker 42. Laat u ook weten of u met uw volledige naam of alleen voornaam de kaart ondertekend wilt hebben?

Wij zullen dan zorgen dat de tekst op de kaarten geschreven wordt en naar het centrale punt verstuurd worden, waar vandaan de kaarten naar de gedetineerden worden verstuurd. Graag uw bericht vóór 5 maart naar ons mailen.
Om de kosten van kaarten en postzegels te dekken zou het fijn zijn als u €1,80 per kaart kunt overmaken op de rekening van de ZWO; NL10 RABO 0373 7095 44 , t.a.v paasgroetenactie.

Wilt u meer weten over deze actie en tips voor wat u op de kaart kunt schrijven, kijk dan op deze website.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

De ZWO-commissie