• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

 

Hieronder de berichten met betrekking tot de uitzending van de 
familie Van der Maas (Aad, Dineke, Chris en Jos) vanuit onze wijkgemeente naar Albani√ę
Klik hier om naar de weblog van de fam. Van der Maas op de website bij de GZB te gaan.
Facebook-pagina Fam. Van der Maas in Albani√ę. Klik¬†hier voor de Nieuwsbrieven.
Correspondentie adres | Steun het werk - doneer online (actuele stand).

 

 Goed werkende laptops
Voor de bibliotheek in de Bijbelschool is Aad op zoek naar goed werkende laptops. Deze laptops blijven in de bibliotheek staan en studenten kunnen hiermee in de studieruimte werkstukken maken, informatie opzoeken op het internet.
Daarnaast zoekt Aad naar laptops voor de mentoren van de¬†online Bijbelcursussen. Aad heeft gelukkig de beschikking over getrainde mentoren die graag mee¬†willen helpen, maar Aad kan ze helaas niet inschakelen omdat ze niet over een laptop of PC¬†beschikken. Deze mentoren wonen verspreid over heel Albani√ę en zouden de laptop thuis gebruiken.¬†

Praktische programma’s Fokusi kerken
De afgelopen periode hebben de kerken aangesloten bij het Fokusi programma weer een aantal praktische programma’s aangeboden. In de plaats Lezhe, ruim een uur rijden vanaf Tirana heeft de lokale partner (“Teen Challenge") in 1 van de kerkjes waarmee wordt samengewerkt voorlichting gegeven aan een groep met jongeren over  verslaving. Helaas komt drugsverslaving daar ook voor. Een andere activiteit vond plaats in Kucova, 1,5 uur vanaf Tirana werden mensen uitgenodigd voor een medische check up. Deze vond plaats in de wijk waar een nieuwe kerk zich heeft gevestigd. 

Gemeentereis Albani√ę/Kosovo, maart 2022, sluiting aanmelding
Eind maart sluit de aanmelding voor de gemeentereis Albani√ę/Kosovo. Deze reis staat gepland van D.V. 23 september t/m 3 oktober 2022. Deze reis is geschikt voor alle leeftijden en zoals het er nu naar uitziet zullen de kosten rond de ‚ā¨ 800,- p.p. zijn.
Spreek lokale Christenen, bezoek de ruige natuur en mooie stranden, ontmoet zendingswerkers, biedt hulp in een lokale zigeunerkerk en bezoek ru√Įnes, dorpjes en steden. Het zou mooi zijn als het reisgezelschap zal bestaan uit mensen van de diverse kerken die de familie van der Maas en Aad zijn werk in Albani√ę een warm hart toedragen. Voegt u zich bij de gemeenteleden die zich al hebben aangemeld?

Gemeentereis Albani√ę/Kosovo
Het is de liefhebbers van het televisieprogramma ‚ÄúWie is de Mol‚ÄĚ al opgevallen, maar dit seizoen is¬†het fascinerende decor van dit programma Albani√ę. Een paar uur vliegen van Nederland in de¬†Balkan.
Een land met een roerig verleden en waar de sporen van het communisme nog zichtbaar zijn. Sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw zijn alle religies weer toegestaan.
De GZB organiseert een reis voor gemeenten die betrokken zijn bij het werk van de GZB in Albani√ꬆvan D.V. 23 september t/m 3 oktober 2022.

Partnerschap kerken Nederland ‚Äď Albani√ę/Kosovo
Voor lokale kerken in Albani√ę en Kosovo is Aad voor het Fokusi programma op zoek naar¬†partnerschappen met kerken in Nederland. Het doel van een dergelijke partnerschap is te komen tot¬†een inhoudelijke uitwisseling. Bijvoorbeeld over hoe het vormgeven van kerk-zijn. Bemoediging en¬†gebed. Financi√ęle ondersteuning staat niet op de voorgrond. Gebed voor elkaar, uitwisseling van¬†foto‚Äôs en beeldmateriaal om elkaar beter te leren kennen, online contacten voor jeugd, jongeren,¬†senioren etc. wel.
Een voorbeeld zou kunnen zijn deelname aan een GZB reis naar Albani√ę (zie hier) of gezamenlijk een online Bijbelstudie doen (zie hier).¬†

Vacature medisch specialist
Op verzoek van de lokale kerken worden regelmatig diaconale activiteiten uitgevoerd door de GZB, zoals medische zorg. In dat kader is de GZB op zoek naar een verpleegkundige, fysiotherapeut of arts. 
Deze persoon zal door heel Albani√ę reizen om op locatie bij de kerken zorg te verlenen en deze zorg¬†te co√∂rdineren, maar zij/hij werkt ook in de medische kliniek ABC te Tirana. Het betreft een positie¬†van medisch-diaconaal werker, de praktische kant van kerkenwerk en is voor een periode van 4 tot 6¬†jaren. Voor meer informatie zie: https://ap.lc/DDv5U.

Vaccinatie Aad van der Maas
Begin juli was de corona kleurcode van Albani√ę geel. Dit betekent dat er maatregelen gelden ter¬†bestrijding van het corona virus oftewel let op, veiligheidsrisico‚Äôs. Op een bevolking van ruim 2,8¬†miljoen, zijn helaas 2500 mensen overleden, maar bijna 970.000 vaccindoses toegediend. 25 juni jl.¬†heeft Aad zijn eerste corona vaccinatie ontvangen. Dankbaar, biddend voor gezondheid en Gods¬†bescherming.


Podcasts

Zending is een Bijbelse opdracht. De GZB heeft diverse podcasts gemaakt waarin collega-zendingswerkers vertellen over hun werk en leven: Joanne Folmer en haar man Willem werken beiden als arts in Congo, een land dat al jarenlang wordt geteisterd door geweld.

Omdat De Rank gelukkig nog steeds nieuwe gemeenteleden en gasten mag verwelkomen is het goed¬†terug te blikken en hernieuwd kennis te maken met het werk van de familie Van der Maas in Albani√ę. Het is bijna 4 jaar geleden dat de familie van der¬†Maas vanuit onze gemeente werd uitgezonden naar Albani√ę.

Op zondag 2 juli 2017 preekte ds. M.J. Zandbergen uit Handelingen 11,13 en 14. In de preek werd benadrukt wat een uitzending betekent voor de wijkgemeente de Rank. De familie van de Maas, bestaande uit Aad, Dineke en hun kinderen Chris (2002) en Jos (2006) is eerder uitgezonden geweest naar Ghana van 2004 tot 2010. Aad heeft een achtergrond op het gebied van theologie en onderwijs en Dineke in de gezondheidszorg en hulpverlening.