• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

 

Hieronder de berichten met betrekking tot de uitzending van de 
familie Van der Maas (Aad, Dineke, Chris en Jos) vanuit onze wijkgemeente naar Albanië
Klik hier om naar de weblog van de fam. Van der Maas op de website bij de GZB te gaan.
Facebook-pagina Fam. Van der Maas in Albanië. Klik hier voor de Nieuwsbrieven.
Correspondentie adres | Steun het werk - doneer online (actuele stand).

 

De Nieuwsbrief van maart 2024 van Aad van der Maas over zijn werkzaamheden voor de protestantse kerkjes in Albanië en Kosovo.

Met een update over de samenwerking met de kleine gemeentes in Albanië en Kosovo, de ISTL Bijbelschool, online bijbelcursussen van GlobalRize en nieuwe GZB-werkers gezocht.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen / downloaden.

De Nieuwsbrief van december van Aad van der Maas over zijn werkzaamheden voor de protestantse kerkjes in Albanië en Kosovo.

Met een update over de bijbelcursussen die worden gegeven, de conferentie met kerken uit Albanië en Kosovo, de diploma-uitreiking op de bijbelschool, een bijzondere hernieuwde kennismaking en hele speciale Albanese verkeersborden.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen / downloaden.

Speculaasactie
Ook dit jaar heeft de TFC van de familie Van der Maas een speculaasactie georganiseerd. We konden u een mooi en smaakvol pakket met speculaasvariaties aanbieden van bakkerij ’t Stoepje. De pakketten zijn vanaf 19 november door u opgehaald of door ons gedistribueerd. De speculaasactie heeft het recordbedrag van € 869,- opgebracht, waarvoor onze dank en dankbaarheid.

Conferentie
Eind november heeft Aad met 14 lokale kerken uit Albanië en Kosovo een conferentie gehouden. Het doel was vooral gericht op bemoediging. Veel kerkleiders hebben kleine kerkjes op afgelegen plekken.

De ThuisFrontCommissie (TFC) van de familie van der Maas organiseert ook dit jaar weer een speculaasactie.

We kunnen u een mooi en smaakvol pakket met speculaas variaties aanbieden van bakkerij 't Stoepje.
In dit pakket zit:
- 1 plak roomboter gevulde speculaas (met amandelspijs)
- 1 pak speculaas molens (14 stuks)
- 1 zak chocolade kruidnoten (400 gram)
- 2 stuks speculaas brokken

Er is weer een Nieuwsbrief verschenen over het werk van Aad van der Maas voor de GZB in Albanië en Kosovo.

Lees hier de nieuwsbrief.

Artur Tushi
Eén van de voorgangers waar Aad regelmatig contact mee heeft is Artur Tushi, voorganger van de Evangelicale Gemeente, Het levende water in Berat. Artur is 46 jaar en kwam op zijn 18e tot het geloof.
Voordat hij ging geloven dronk hij, rookte hij en had hij problemen met de politie. Dat is sinds hij tot geloof is gekomen niet meer het geval. God riep hem om voorganger van de gemeente in Berat te worden, spannend omdat hij daarvoor een meubelzaak laat gaan, kan hij nog voorzien in het onderhoud van zijn gezin?


Lees hier de laatste Nieuwsbrief van Aad van der Maas (juni 2023)

Wil je meer weten over de uitzending van Fam. Van der Maas naar Albanië, klik dan hier.

Opstarten kleine bedrijfjes
In de tweede week van juni heeft Aad gesprekken met zakenmensen uit Nederland, die mee willen helpen bij het opstarten van kleine bedrijfjes of het bijstaan van bestaande bedrijfjes. Het betreft zeven serieuze kandidaten die zeer betrouwbaar lijken. De plannen zijn zeer divers, van een taalschool, een meubelmakerij, een recyclingbedrijf, tot het opstarten van bijvoorbeeld een gastenverblijf. Aad hoopt dat de gesprekken ertoe leiden dat Albanezen een goed lopend bedrijfje kunnen hebben, met advies en begeleiding vanuit Nederland.