• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Ā 

Hieronder de berichten met betrekking tot de uitzending van deĀ 
familie Van der Maas (Aad, Dineke, Chris en Jos) vanuit onze wijkgemeente naar Albaniƫ
Klik hier om naarĀ de weblog van de fam. Van der MaasĀ op deĀ website bij de GZBĀ te gaan.
Facebook-pagina Fam. Van der Maas in AlbaniĆ«. KlikĀ hier voor de Nieuwsbrieven.
Correspondentie adres | Steun het werk -Ā doneer onlineĀ (actueleĀ stand).

In dit artikel brengen wij u weer op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de uitzending van de familie Van der Maas vanuit onze gemeente naar Albaniƫ. Zij ondersteunen daar de lokale kerken in de groei naar volwassenheid, Aad geeft les op de bijbelschool in Tirana en ondersteunt ook de zendingswerkers in de regio, zoals in Kroatiƫ, Bosniƫ, Tsjechiƫ.

In de paasdienst werd er gecollecteerd voor het werk van de familie Van der Maas in Albaniƫ. Er werd in de dienst een video getoond waarin een aantal mensen uit Albaniƫ aan het woord komt om te vertellen wat Pasen (voor hen) betekent.

De video is hieronder nog(maals) te bekijken.

Online Bijbelcursussen
Intussen worden nieuwe mentoren getraind voor de online Bijbelcursussen. Deze onlineĀ Bijbelcursussen zijn in het Albanees ontwikkeld in samenwerking met GlobalRize (zie hier).Ā De mentoren zullen de deelnemers begeleiden en zullen de lessen ook nakijken.Ā Eind februari zal op Facebook reclame worden gemaakt voor deze online Bijbelcursussen.

FOKUSI
Wij hebben u al eerder geĆÆnformeerd over het programma FOKUSI. De GZB is in 2020 eenĀ programma gestart om Albanese en Kosovaarse kerken te ondersteunen middels trainingen. De islamĀ is in beide landen de heersende godsdienst. Dit programma wordt in de Albanese taal FOKUSIĀ genoemd. Aad is zoals u weet o.a. coƶrdinator van dit programma, waarvoor een twaalftal kerken isĀ geselecteerd om aan deel te nemen. FOKUSI kent een zestal doelen;

Middels deze weg wil de familie van der Maas u hartelijk bedanken voor uw betrokkenheid met hunĀ werk in AlbaniĆ«.

Sinds 2017 voelen zij zich gedragen door uw gebeden, uw belangstelling en uw financiƫle ondersteuning. Dank u daarvoor!

GZB gebedsapp
Sinds 1 oktober heeft de GZB een eigen - gratis - app. Dagelijks wordt een gebedspunt gedeeld voorĀ Gods wereldwijde kerk.

Er is weer een 'verse' Nieuwsbrief van de familie Van der Maas verschenen. Zij zijn in 2017 door onze gemeente, via de GZB, uitgezonden naar Albaniƫ.

Aad geeft theologische vorming en ondersteuning aan de lokale kerken in AlbaniĆ« en Kosovo, geeft les op de bijbelschool in Tirana en heeftĀ het kerkenprogramma van de GZB in AlbaniĆ« en Kosovo opgezet, onder de naam FOKUSI ("Focus").Ā  In dat programma wordt gefocustĀ op hoe we Jezus beter kunnen leren kennen en hoeĀ we ons geloof handen en voeten kunnen geven in de wijk.Ā Dineke geeft (engelse) les aan kinderen bij Alo!Mik.Ā 

Bijbelschool
Intussen geeft Aad in de Bijbelschool de lessen zowel klassikaal in Tirana als online. Studenten uit deĀ omgeving van Tirana komen naar de klas en studenten die verder weg wonen volgen het online. MetĀ behulp van de laptops die door u zijn gedoneerd zijn in drie plaatsen in het zuiden van AlbaniĆ«Ā leercentra opgericht. De computers zijn met elkaar verbonden middels een televisie, zodat perĀ locatie 5 tot 20 studenten mee kunnen doen.

De TFC van familie Van der Maas (uitgezonden vanuit onze gemeente naar Albaniƫ) verkoopt in de periode 23 oktober tot en met 6 november een heerlijk speculaaspakket en het bijbels dagboek "Een Handvol Koren 2021".

Met de aanschaf van de speculaas en het dagboek ondersteunt u direct het werk van Aad en Dineke van der Maas in Albaniƫ. Lees hier meer over deze uitzending.
Hieronder vindt u alle informatie over deze actie.