• Kerkbalans 2022
  • Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Geïnspireerd door het initiatief van 24-7prayer.nl, willen we op zaterdag 22 januari 2022 een ruimte beschikbaar stellen voor persoonlijk gebed.

Een 24-7 gebedsruimte is een plek die wordt ingericht voor een bepaalde tijd om met God te zijn en te bidden. Je bidt een uur en wordt weer afgewisseld door iemand anders. Je vormt als het ware een gebedsketting.
In deze ruimte zijn allerlei (creatieve) materialen aanwezig om te bidden op een manier die bij jou past. Denk aan muziek, tekenmateriaal, verf, etc...
Als je je op deze website inschrijft voor gebed in deze gebedsruimte mag je gedurende 1 uur gebruik maken van deze ruimte. Je mag je alleen inschrijven of met z’n tweeën. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 21 januari 18:00 uur.

Al eerder berichtten wij over de vier Paulusavonden. De eerste avond op 20 januari gaat door. Mogelijk vindt deze avond plaats in de Morgensterkerk; als de maatregelen dit niet toelaten, dan vindt er een online ontmoeting plaats.

Of we nu wel of niet fysiek samenkomen, willen we u vragen zich aan te melden voor deze avond. Dan ontvangt u, wanneer het een online samenkomst betreft, een link om deze avond bij te wonen.
De 4 avonden worden verzorgd door Ds. Willem Maarten Dekker (Morgensterkerk) en Ds. Harald Overeem. De eerste avond op 20 januari neemt ds. Harald Overeem voor zijn rekening. Aanmelden kan bij hem via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit weekend is de start van de actie Kerkbalans 2022 met het overkoepelende thema “Geef voor de kerk van morgen”.

De komende week krijgt u persoonlijk de actie enveloppe (corona veilig!) bij u thuis bezorgd. Wij hopen dat u op een rustig moment de tekst van de actiefolder op u laat inwerken. En dat u de vrijmoedigheid vindt om mee te doen naar de mogelijkheden die u hebt. 

Over een zeer vroege voorloper van een actie “Kerkbalans” kunnen we lezen in het Oude Testament in het bijbelboek 2 Koningen 12. Het speelt in de tijd toen koning Joas vanaf zeer jonge leeftijd regeerde over Juda. Hij was in de leer geweest bij de hogepriester Jojada en “deed wat goed is in de ogen van de  HEER” (vers 3).

Aanstaande 6 april is het 25 jaar geleden dat de eerste kerkdienst van De Rank gehouden werd.

Inmiddels is de Rank uitgegroeid tot een veelkleurige en veelzijdige gemeente. Dat heugelijke feit willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. We willen met een aantal gemeenteleden een feestelijke dag voor de hele gemeente organiseren en wel op zondag 10 april.
Uiteraard zullen we rekening houden met de dan geldende coronamaatregelen. 

Het zou leuk zijn om een jubileumteam samen te stellen dat de veelkleurigheid en veelzijdigheid van de Rank weerspiegelt.

We bedanken iedereen die de moeite heeft genomen oliebollen bij de Evenementencommissie te bestellen.

De totaalopbrengst is een kleine € 700.—en daar zijn we heel blij mee. Er gaan geen onkosten van dit bedrag af en dat betekent dat het ZWO project Noah’s Ark en onze eigen wijkgemeente De Rank beide een mooi bedrag ontvangen.

De leden van de Evenementencommissie kijken terug op een drukke en gezellige dag waarin heel fijn samengewerkt is. Speciaal dank aan Hennie Molenaar, hij heeft uiteindelijk de ruim 650 oliebollen gebakken.
Wat ons betreft was het een geslaagde actie en wie weet herhalen we deze actie eind 2022 wel weer, maar dat duurt nog even.

Wat een hoopvol en toepasselijk thema is dit jaar gekozen voor de 'Week van Gebed'.
Kerken uit het Midden Oosten werkten dit thema uit naar aanleiding van Mattheüs 2 waarin het verhaal wordt verteld van de magiërs die een bijzondere ster zagen en deze volgden.We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde corona pandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Bethlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht van de wereld is.

Hieronder worden de komende activiteiten van de werkgroep Groei op een rijtje gezet.

Gespreksdienst Schepping en/of evolutie
Op 30 januari om half 7 is er in het Coenecoop College een gespreksdienst over schepping en/of evolutie. Onze vorige predikant ds. Menno Zandbergen zal dan voorgaan.
Heb je een vraag over dit onderwerp, dan kun je hem van te voren mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tijdens de dienst zal er ook ruimte zijn om met elkaar in gesprek te gaan of vragen te stellen.

Corona richtlijnen

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten