• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paarsBakkers klaar? Bestellen maar!


De bakkers van de Evenementencommissie gaan dit jaar weer de uitdaging aan om een grote hoeveelheid oliebollen te bakken en te verkopen voor het goede doel.

Dit jaar wordt de opbrengst verdeeld tussen het Noah's Ark (kinderhuis in Oeganda) en De Rank.

De oliebollen kosten € 1,25 per stuk. Via het bestelformulier kunt u aangeven hoeveel oliebollen u wilt en hoe laat u die - op zaterdag 30 december 2022 - wilt komen halen op Klaverveld 1 (route).
Of, nog handiger, laten thuisbezorgen tegen een vergoeding van € 2,00 (minimaal 10 oliebollen). Wacht niet te lang met bestellen want de bakcapaciteit is beperkt!

Het kerstproject van 2023 gaat over Jesaja. Jesaja is een bijzonder Bijbelboek, waarin de profeet een waarschuwende en hoopvolle boodschap van God aan het volk Israël laat horen. Er is bijna geen ander Bijbelboek in het Oude Testament dat in het Nieuwe Testament zo vaak wordt aangehaald als Jesaja. Dit is een boek vol goed nieuws, Evangelie. Vanwege alle verwijzingen naar de Messias wordt Jesaja ook wel het vijfde Evangelie genoemd.

Op de derde zondag van Advent is er 's avonds een kerstzangdienst. We staan stil bij een gedeelte uit Jesaja 8 en 9 en zingen liederen om God te aanbidden. Liederen over zijn koningschap, over zijn licht dat schijnt in de duisternis en de vrede die Hij brengt in een wereld van onrecht en geweld.

Uitleg bij de schikking op Gedachteniszondag
In de verkondiging bij de lezing uit Genesis 50 worden 3 rituelen aangestipt:

  • Een laatste kus: Jozef (de lelie) buigt zich over Jacob (chrysant) heen en geeft hem huilend (pareltjes) een laatste kus.
  • Het balsemen als hoop op opstanding: de groene kruikjes en het witte doek symboliseren het balsemen; het kruis met de witte roos symboliseert de opstanding van Jezus.
  • Een rouwperiode van 30 dagen: het zwarte doek achter de schikking verwijst naar deze rouwperiode.

In de feestelijke morgendienst van 12 november werden Naomi en Bram gedoopt. Uitgebeeld door de roze bloemen en blauwe bloemen in de boeketten. Zij werden gedoopt in de naam van de Vader, Zoon en Heilige Geest gesymboliseerd door de 3 witte rozen. De geloofsopvoeding is ook een taak van de gemeente. Zij staan rondom de dopeling, deze wordt weergegeven door het gipskruid.

Voor de doop wordt water gebruikt. Uitgebeeld door de blauwe organza stof. Water verfrist, water vernieuwt, water maakt schoon, water is de bron van het leven.

In het seizoen 23-24 bieden we met enkele Waddinxveense collega’s weer een aantal Leerhuis avonden aan.
In het vorig seizoen kwamen vier geboden aan de orde; dit seizoen zijn dat er vijf.

Kenmerkend aan de wijze waarop we deze geboden met elkaar bespreken is het zoeken naar relevantie en actualiteit. Wat heeft het gebod dat eens klonk in de context van het oude Israël ons vandaag te zeggen?

Klik hier om het nieuws archief te bekijken en er in te zoeken.

U kunt ook hier zoeken in alle (gearchiveerde) berichten op de website.