• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

In totaal hebben we 44 bestellingen mogen ontvangen in het kader van de Moederdag-Verwen-Actie.

Op zaterdag 8 mei (na 11:00 uur) gaan we 26 boeketten, 22 setjes fleurige flesjes en 18 ontbijtpakketten bezorgen.
Dank aan alle bestellers en wij laten binnenkort weten wat de opbrengst is die ten goede komt aan de TFC Familie van der Maas en onze eigen wijkgemeente.

De evenementencommissie

Op zondag 9 mei gaat in de ochtenddienst ds. mw. Esther van Schie uit Gouda voor.
De avonddienst wordt geleid door dhr. Heime Leenman uit Hardinxveld-Giessendam (stagiar in De Rank).
Beide diensten zijn - na aanmelding - toegankelijk voor maximaal 30 mensen per dienst en worden ook beide uitgezonden via Youtube.

Op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) gaat om 9:30 uur ds. Harald Overeem voor in een gezamenlijke dienst in de Ontmoetingskerk. Voor deze dienst kunnen 15 bezoekers vanuit De Rank worden aangemeld. Aanmelden voor deze dienst kan vanaf zondag 9 mei 12:00 uur via het formulier op de website. Let op: er is geen Kindernevendienst en oppas in deze dienst! De dienst wordt live uitgezonden via: dienstmeekijken.nl

✒ Aanmelden voor de diensten
Kinderen aanmelden als je zelf niet naar de ochtenddienst gaat

Op zondag 7 maart heeft Margreet Bank aan de hand van foto's verteld over de huidige situatie in de medische kliniek. De foto’s waren gestuurd door Tamar Goossens, arts en onze contactpersoon bij het ondervoedingsproject. 

Schrijnend om te zien hoe jong kinderen nu al bij de kliniek komen en hoe sterk vermagerd. Maar wat mooi dan om te zien dat speciale voeding en behandeling kan helpen! Daarna keken we naar een filmpje van een baby die sterk vermagerd bij Noah’s Ark was gebracht. Liefdevol opgenomen door Piet en Pita is ze nu uitgegroeid tot een vrolijk meisje. Wat mooi om te zien dat hulp helpt! 

In lijn met de versoepelingen in de samenleving, gaan ook in De Rank de deuren verder open. Dit overeenkomstig het advies van vrijdag 23 april vanuit de PKN.
Concreet betekent dit allereerst voor 2 en 9 mei het volgende:

  • in de morgen- en avonddienst zijn 30 gemeenteleden welkom;
  • alle leeftijdsgroepen kunnen zich aanmelden;
  • aanmelding gaat weer via het formulier op de website vanaf zondag 12.00 uur;
  • ook zal er, naast kindernevendienst, weer oppas voor de allerkleinsten zijn.

Zowel de morgen- als de avonddiensten zullen via YouTube uitgezonden worden.

Sinds 1 januari 2021 wordt Inloophuis Domino gesteund door een non-profit kaartenwebshop. De initiatiefnemers van deze webwinkel schenken de winst die ze dit kalenderjaar maken aan het inloophuis.

De kaarten zijn fraaie dubbele kaarten met natuurfoto’s, geschikt voor veel gelegenheden. Er wordt een envelop bijgeleverd.
Bestel dus kaarten in de webshop en steun inloophuis Domino. De kaarten zijn ook te koop bij het inloophuis (Oosthaven 31c) en bij verkooppunten in Gouda (bijbelshop Samma) en Waddinxveen (Drogisterij Parfumerie Groenswaard, Zorgcentrum Souburgh en Stolk Orchids, G. van Dort Kroonweg 6).

Meer informatie over de Fioole Foundation: www.fioolefoundation.nl

Zondag 18 april werd er gedoopt in De Rank. Voor deze dienst werd ook een liturgische bloemschikking gemaakt. Hieronder de tekst bij deze bloemschikking.

In de schikking zien we drie witte rozen. Gijs wordt vandaag gedoopt in de naam van de Vader, Zoon en Heilige Geest. De blauwe bloemen die Gijs symboliseert, worden omringd door kleine witte bloemen de gemeente. Ook de gemeente maakt deel uit van de geloofsopvoeding van Gijs. Met de doop ontvangt hij het teken van Gods onvoorwaardelijke liefde.

De Snuffelschuur zal voorlopig sluiten vanwege te weinig aanloop en verkoop. Binnenkort hopen we te kunnen communiceren hoe we verder gaan met de grote voorraad aan goederen/spullen die nu al anderhalf jaar in de voorraadschuur zijn opgeslagen. Houd dus de Zondagsbrief, website en De Rank-app in de gaten voor nadere berichtgeving.

De evenementencommissie en Familie Smit

In dit artikel brengen wij u weer op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de uitzending van de familie Van der Maas vanuit onze gemeente naar Albanië. Zij ondersteunen daar de lokale kerken in de groei naar volwassenheid, Aad geeft les op de bijbelschool in Tirana en ondersteunt ook de zendingswerkers in de regio, zoals in Kroatië, Bosnië, Tsjechië.

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten