• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Kamp De Rank update
Er zijn al 90 bedden bezet! Een prachtig aantal, maar er is nog plek!
Nodig gerust nog een vriendje of vriendinnetje uit om ook mee te gaan. Of misschien twijfel je zelf nog. Weet dat wij het leuk vinden als je mee gaat.

En ook voor jou geldt: neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd en bij Land van Kleef is er genoeg ruimte.

Op paasmorgen, 31 maart as, begint de dienst om 11.00 uur. Het lijkt mij leuk om na het koffiedrinken na de dienst met elkaar te lunchen.

Daar heb ik wel wat hulp bij nodig; wie wil helpen met klaarzetten, opruimen, afwassen, boodschappen doen, eieren koken, etc?

BEZINNING OP BELEID
Eens in de zoveel jaar zetten we als gemeente op papier waar we voor staan en waar we voor gaan. Een klein groepje is hier al mee bezig en graag deelt zij haar bezinning met de gemeente.
Wat ons betreft is een beleidsplan niet een dik document van 47 pagina’s. We spreken inmiddels over 2 A4-tjes waarin helder staat wat onze visie en missie is en waar we ons als gemeente in de komende jaren op willen richten. Van harte uitgenodigd om mee te denken, aanvullingen te geven en aan te scherpen waar nodig.
>> Woensdagavond 6 maart, 20.00 uur in de hal van de Ontmoetingskerk.

Van harte welkom!

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is….. GEOPEND!

De inschrijving voor kamp 2024 dan welteverstaan! Dus geef je snel op als jij ook (weer) mee wilt met het allerleukste kamp van het jaar.

Wie mag er mee? Iedereen vanaf groep 3 tot en met 15 jaar en neem gerust ook je vriendjes/vriendinnetjes, neefjes/nichtjes, buurmeisje/buurjongetje mee. Iedereen is welkom bij Kamp De Rank.

In het seizoen 23-24 bieden we met enkele Waddinxveense collega’s weer een aantal Leerhuis avonden aan.
In het vorig seizoen kwamen vier geboden aan de orde; dit seizoen zijn dat er vijf.

Kenmerkend aan de wijze waarop we deze geboden met elkaar bespreken is het zoeken naar relevantie en actualiteit. Wat heeft het gebod dat eens klonk in de context van het oude Israël ons vandaag te zeggen?

Al bijna 3 jaar gebruiken we De Rank-app binnen onze gemeente. Inmiddels is het een onmisbaar communicatiemiddel geworden dat gebruikt wordt door meer dan 330 gemeenteleden. 

Toch was er nog één ding wat bij ons (en veel andere kerken die de app van Donkey Mobile gebruiken) hoog op de wensenlijst stond: een webversie van de kerkapp zodat nóg meer mensen verbonden kunnen zijn met hun kerk. Nu is het moment daar: vanaf 15 januari is De Rank-app ook beschikbaar als webversie.

De Alpha cursus is een mooi voorbeeld om dat wat je zelf ontvangen hebt en van waarde vindt te delen met een ander.

De cursisten van onze in december afgeronde Alpha cursus bevestigden deze missionaire stelling want zij hebben veel gehoord en geleerd over ons christelijk geloof.
Ons PGW-HGW team zal pas weer in het najaar 2024 een cursus organiseren.