• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op de website en in de Rank-app hebben wij de mooie opbrengst reeds gemeld, maar wij willen graag iedereen hartelijk bedanken voor de gulle giften.

De noodhulp collecte van zondag 27 juni heeft namelijk wel Euro 1.311 opgebracht voor Serve India.
Als diaconie zullen we dus het maximale van de verdubbelingsactie, te weten Euro 1.000, er nog eens bij leggen.
Een totaalbedrag waar veel mensen mee geholpen kunnen worden!

Diaconie de Rank

Met de komst van De Rank-app geven steeds meer mensen via deze app aan de collectes van de betreffende week.

Het is vanaf heden ook mogelijk om zonder De Rank-app te geven aan de collectes die op dat moment lopen. Hiervoor kun je naar collecte.derankwaddinxveen.nl gaan of de bijgaande QR-code scannen met je telefoon.

Als je de QR-code scant en je hebt De Rank-app wel geïnstalleerd op je telefoon, dan ga je naar het 'Geven'-scherm in de app. Heb je de app niét geïnstalleerd, dan word je naar de collecte-pagina van De Rank geleid en kun je daar via iDeal aan de collectes van dat moment geven*. En via de link collecte.derankwaddinxveen.nl kun je dus ook via computer, laptop of tablet aan de collectes geven.

In Oeganda stijgen de coronabesmettingen. In de laatste berichten die wij kregen, hoorden we dat Noah's Ark nog steeds in lockdown is en de kinderen maar gedeeltelijk naar school gaan.
De medische kliniek heeft momenteel twee locaties: Een op het hoofdterrein voor de kinderen en medewerkers. De andere tijdelijke locatie ligt buiten het terrein op 5 minuten lopen van het terrein. Deze wordt gebruikt om de gemeenschap ook toegang te kunnen blijven geven tot betaalbare kwaliteitszorg, nu buitenstaanders niet het terrein op mogen.

Het is zo leuk om jullie elke keer weer voorin de kerk te zien zitten. Fijn hoor, dat er kinderen naar de kindernevendienst komen!
Nog even en het is zomervakantie, kijken jullie er ook zo naar uit? Het is fijn dat je dan even niet naar school hoeft, maar naar de kerk kun je wel elke week gaan en er is ook in de zomervakantie kindernevendienst. 

De komende tijd willen we jullie mooie verhalen vertellen. Over bijvoorbeeld volhouden in geloof.

De diaconale collecte op zondag 8 augustus is voor de Stichting Epafras. Epafras steunt Nederlanders die vastzitten in buitenlandse gevangenissen. Vanuit onze overtuiging dat ieder mens waardevol is, laten wij niemand zitten. Het leven in een gevangenis is zwaar. Je zit vaak in overbevolkte cellen. Je krijgt geen gezond eten. Je kunt nauwelijks luchten. Je begrijpt de taal niet. De juridische procedures zijn ingewikkeld. Je familie zie je niet en juist daar moet je jarenlang wachten op je vrijheid. We zorgen samen met Gevangenenzorg Nederland dat kinderen van gevangenen in het buitenland een verjaardagscadeau krijgen. Zo maken we de zware tijd in detentie iets lichter. 

Op zaterdag 10 juli was het Rommelrondje van De Rank.
12 huizen die spullen, boeken, koffie/thee, versnaperingen, soep en pannenkoeken verkochten voor het goede doel.

En ook een goed moment om gezellig met veel mensen te kunnen bijpraten. Uit de vele reacties die we hebben gekregen bleek dat veel mensen het een erg leuk initiatief vonden en hebben genoten van de dag.

Vaccinatie Aad van der Maas
Begin juli was de corona kleurcode van Albanië geel. Dit betekent dat er maatregelen gelden ter bestrijding van het corona virus oftewel let op, veiligheidsrisico’s. Op een bevolking van ruim 2,8 miljoen, zijn helaas 2500 mensen overleden, maar bijna 970.000 vaccindoses toegediend. 25 juni jl. heeft Aad zijn eerste corona vaccinatie ontvangen. Dankbaar, biddend voor gezondheid en Gods bescherming.


Podcasts

Zending is een Bijbelse opdracht. De GZB heeft diverse podcasts gemaakt waarin collega-zendingswerkers vertellen over hun werk en leven: Joanne Folmer en haar man Willem werken beiden als arts in Congo, een land dat al jarenlang wordt geteisterd door geweld.

Welkom op onze gezellige handwerkochtenden op vrijdagmorgen in de Immanuëlkerk, Beatrixlaan 2 in Waddinxveen!
Na de zomervakantie willen we weer starten en de volgende ochtenden zijn daarvoor gepland:

  • 24 september
  • 8 en 22 oktober
  • 6 en 19 november
  • 3 en 17 december

Vanaf 9.15-11.30 uur ben je welkom om, onder het genot van een kopje koffie of thee, te werken aan je eigen brei- of haakwerk, of iets te maken voor een goed doel.
Graag tot dan!

Lia van der Krans, Joanneke Anker

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten