• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op zaterdag 18 februari wordt ‚Äď na afwezigheid van twee jaar ‚Äď voor de derde keer de grote Rank KennisQuiz georganiseerd.
Met vragen voor jong en oud, uiteraard over De Rank, maar ook over de Bijbel, mede-Rankers en Rank activiteiten.

De vragen zijn voor jong en oud, waaronder ook met beeld en geluid, te beantwoorden op papier of met de bekende ‚Äėdrukknoppen‚Äô. In teams zal de ludieke en spannende strijd gestreden worden. Daar moet je dus (weer) bij zijn! Ook aan de kinderen is gedacht; zij kunnen spelen en/of knutselen in de speciaal daarvoor ingerichte hoek en/of meedoen met de quiz. Er is een speciale kinderronde waarbij de vragen gericht zijn op de kinderen van De Rank (denk aan het kamp, het kindermoment).

17 februari Brugdialoog over media(on)wijsheid in Cultuurhuys De Kroon

Corinna de Groot (zorgcoördinator Driestar) en Ivor Bergsma (rector Coenecoop College) delen hun inzichten m.b.t. media(on)wijsheid.
Niels van Arkel (journalist) en Lucas van der Veen (predikant Kruiskerk) zullen de avond namens de werkgroep leiden.

We gaan niet alleen in gesprek met de sprekers, maar ook met de zaal. 

In het komende seizoen verzorgen vier predikanten een viertal avonden¬†over enkele van de Tien Woorden of Geboden. We komen deze tegen als¬†fundamentele leidraad in het Oude testament, maar verouderd zijn die¬†geboden allerminst. Ze vertellen ons veel meer dan ‚Äėwat wel en niet mag‚Äô.¬†

Ze leggen diep menselijke verlangens en neigingen bloot, gaan in op de omgang tussen mensen onderling en vertellen ons van Godswege over het goede leven. Hoe ziet dat eruit? 

De geboden die besproken zullen worden zijn het eerste (Vereer naast God geen andere goden), het tweede (Maak geen godenbeelden), het vijfde (Eer vader en moeder) en het zevende gebod (Pleeg geen overspel).
Dit raakt aan grote thema’s die vandaag de dag actueel en spannend zijn. 

Het leven voltooien
bezinningsavond 21 februari

Elk leven kent seizoenen. Het voorjaar van ons bestaan is een periode van beloften en verwachtingen. De zomer een tijd waarin we tot bloei komen. De herfst symboliseert verlies, maar ook het dragen van vrucht. De winter kenmerkt zich door verstilling.

Uitleg bij de schikking zondagochtend 22 januari, Missionaire zondag

De boeketten in de schikkingen staan voor onze samenleving: verschillende bloemen in allerlei kleuren, lengtes en geuren symboliseren de mensen met verschillende achtergronden, achtergronden en geloven.
De lichtjes in de boeketten staan symbool voor het licht dat wij allemaal, ieder op zijn eigen wijze, mogen verspreiden.
Om de boeketten heen zit een groot blad, als teken van Gods bescherming.

Collecteren met een collectezak. Het is alweer even geleden, maar vanaf aanstaande zondag 22 januari zal er weer fysiek gecollecteerd worden in De Rank. U kunt dus uw contante geld of collectebonnen weer in de collectezakken deponeren tijdens het moment van het ‚Äúinzamelen van de gaven‚ÄĚ.
Alle digitale mogelijkheden om aan de collectes te geven blijven uiteraard ook bestaan.