• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

In het seizoen 23-24 bieden we met enkele Waddinxveense collega’s weer een aantal Leerhuis avonden aan.
In het vorig seizoen kwamen vier geboden aan de orde; dit seizoen zijn dat er vijf.

Kenmerkend aan de wijze waarop we deze geboden met elkaar bespreken is het zoeken naar relevantie en actualiteit. Wat heeft het gebod dat eens klonk in de context van het oude Israël ons vandaag te zeggen?

Uitleg bij de liturgische schikking:

God roept het volk op om de ketenen van de slavernij te verbreken en te gaan in blind en woordeloos vertrouwen op Hem, de enige God.

Een onderbroken slinger van hedera verbeeldt de breuk met het leven in slavernij.

De doorgeweven gouden stof in het onderste stuk is het teken van wat er achtergelaten moet worden om blind en woordeloos op God te kunnen vertrouwen.

Op vrijdag 8 september om 23:00 begon de vloer onder de voeten van vele mensen in Marokko te trillen. Een aardbeving van 6.8 op de schaal van Richter zorgde ervoor dat huizen instortten.

De aardbeving vond plaats in het Atlasgebergte, ongeveer 80 kilometer ten zuiden van de stad Marrakech. De Marokkaanse provincie Al Haouz werd hierbij het hardst geraakt.
De aardbeving heeft enorme schade aangericht en er zijn al vele doden gemeld. Veel van de getroffen plaatsen liggen in afgelegen gebied en zijn moeilijk te bereiken vanwege beschadigde wegen. Inmiddels zijn enkele belangrijke wegen vrijgemaakt.

Aanstaande zondag 17 september is de gezamenlijke startzondag van de wijkgemeenten 't Spectrum en De Rank.

Na de ochtenddienst kunt u de activiteitenmarkt bezoeken. U kunt dan kennismaken met een aantal activiteiten die dit jaar binnen de Protestantse Gemeente Waddinxveen (PGW) worden georganiseerd. Van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de tafels in de hal.

Voor meer informatie en aanmelden als verkooplocatie: klik hier

Na het succes van vorig jaar organiseren ’t Spectrum en De Rank op zaterdagmiddag 7 oktober ook dit jaar weer een gezinnendag. Een middag vol ontmoeting, workshops voor ouders (met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 16 jr) en workshops voor kinderen (+/- 4 t/m 16 jr) en een gezamenlijke afsluiting met een maaltijd.

Via dit formulier (klik hier) kunnen jullie je opgeven, doe dit uiterlijk vrijdag 23 september. We zien er naar uit jou/jullie te ontmoeten!

Vrijdagavond 29 september is er weer een Taizéviering waar we met elkaar zingen, bidden, een Bijbelwoord overdenken en stil zijn.

Voor wie het fijn vindt om van te voren een tweede stem te oefenen geven we hierbij wat meer informatie.

De afgelopen weken hebben 52 gemeenteleden de quickscan met betrekking tot het thema Samen geloven ingevuld.

We kunnen de scan als representatief beschouwen en het geeft over dit onderwerp meer bewustwording en beeldvorming over wat er in onze gemeente leeft.

Hier vind je de uitgebreide versie van de resultaten van de quickscan met aan het begin een korte analyse.