• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Wat een overweldigend enthousiasme vorige week!
Voor de dienst werden er al heel veel boodschappenbriefjes uitgezocht en na de dienst werd de tafel ook goed bezocht. Alle 149 boodschappenbriefjes zijn uitgedeeld!
Daar zijn we heel erg blij mee. Het is zo fijn om te merken dat de gemeente enthousiast is om dit stukje kerkenwerk gedaan te krijgen!

De boodschappen kunnen ingeleverd worden bij Jeanet van Butzelaar, Apollolaan 33 tussen 17.30 en 19.00 uur of in de krat in de kerk. Uiterlijk 31 oktober willen we de boodschappen binnen hebben.

We denken met elkaar na over de Bijbel # licht op je pad?!

→ Maak jij een tekening of schilderij van je favoriete bijbelverhaal en neem deze mee.

En speciaal voor ouders:
Herken je dat? Je leest een verhaal uit de kinderbijbel voor en je kind maakt gewoon de zinnen af… wat zou het dan mooi zijn om als gezin je bijbel te ruilen met een ander gezin, zodat je samen met je kind(eren) weer op een frisse manier naar de bijbelverhalen kijkt en luistert. Daarom organiseren wij een bij deze kidspraise een kinderbijbelleenbeurs.

In de ochtenddienst vieren we het Heilig Avondmaal en gaat onze eigen predikant ds. Harald Overeem voor. 
De avonddienst wordt geleid door ds. Pieter van der Ende uit Rijnsburg.

Van harte welkom in deze diensten!


Aanmelden voor de ochtenddienst kan hier en de diensten worden ook uitgezonden via Youtube en Kerkomroep. Bij goed weer is er na de ochtenddienst gelegenheid om buiten koffie of thee te drinken en na te praten.

✒ Aanmelden voor de ochtenddienst
💡 Download/ lees hier de preeksamenvatting

Op donderdagavond 28 oktober a.s. wordt de eerste brugdialoog gehouden.

Op deze avond zal Cocky Drost spreken over het thema 'All you need is love'. Een avondvullend programma waarin je wordt geïnspireerd en leert over liefde, relaties en seksualiteit. Met humor, zelfspot en pakkende voorbeelden wil ze lastige onderwerpen luchtig bespreekbaar maken - zonder dat het oppervlakkig wordt én zonder dat het te ingewikkeld wordt.

Over drie weken hopen we op kamp te gaan met 96 deelnemers en 25 kampcrewleden. Een fantastisch aantal, waar we heel dankbaar voor zijn.

Dat er behoefte is aan kamp, bleek wel toen we binnen anderhalve week vol zaten. We gaan er een mooi weekend van maken, maar dat kan niet zonder uw hulp!
We merken dat de coronacrisis invloed heeft op alles. Niet alleen moesten we opnieuw een kamp verplaatsen, ook in de kosten is het zichtbaar.

Afgelopen woensdag is de NBV21 gepresenteerd: de Nieuwe Bijbelvertaling van 2021. Het is een herziening van de NBV die in 2004 verscheen.

In de mooie kerk van Dordrecht werd ook een exemplaar van de NBV21 aan de koning overhandigd. Het is de moeite waard om deze presentatie nog eens terug te zien (zie hieronder).
Hoogtepunt was wat mij betreft de lezing uit Genesis 1 en 1 Korintiërs 13 (zie hier), zie hieronder de hele uitzending:

Op zaterdag 9 oktober werd het festival Proef! georganiseerd in het Warnaarplantsoen in Waddinxveen.

Kijk hier in het album voor een foto overzicht van dit mooie evenement.
Foto's gemaakt door Bert van Helden.

Wonen er Arabische sprekenden bij jou in de straat? Komen er wel eens Afghanen in je kerk? Ontmoet je Syriërs in het park?

Misschien vraag je je af hoe je de connectie kan maken en je geloof kan delen. Dan is deze kookworkshop precies iets voor jou. Leer een Arabische specialiteit koken en luister naar verhalen van christenmigranten uit die culturen. Leer over de  gemeenschappen in Nederland en over hoe jij connectie kunt maken met mensen van Aziatische, Arabische of Noord-Afrikaanse afkomst. 
Safia en Lamaii nemen je graag mee in de wereld van de exotische Arabische keuken en willen samen met jullie Arabische pasteitjes maken. 

Corona richtlijnen

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten