• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

 Archief liturgische schikkingen De Rank 

In de schikking zijn verschillende elementen en thema’s uit de lezing en de preek verwerkt.

We zien het water langs de weg van Jeruzalem naar Gaza, waar de Ethiopiër gedoopt is.

Dit water stroomt, is in beweging. De grassen en bloemen buigen naar elkaar toe om afstanden tussen mensen te overbruggen.

Dat is wat het evangelie doet, ook bij de Ethiopiër. Hij mocht de tempel niet in, maar heeft toch een ontmoeting, via Filippus, met Christus.

Hij ontmoet dus eerst Filippus, verbeeld door de witte roos aan de linker kant en daarna ontmoet hij Christus, gesymboliseerd door de 3 witte rozen aan de rechter kant. In beide schikkingen ook roze en blauwe bloemen. Deze staan voor de mensen om ons heen, waarmee we de liefde van Christus mogen delen.

De twee vaasjes ‘in het water’ staan voor de Ethiopiër die gedoopt werd, maar ook voor Vince en Morrigan, die vandaag gedoopt worden. Aan de vaasjes een ‘boekrol’ met daarop de tekst uit Jesaja die door Filippus aan de Ethiopiër uitgelegd werd.

In de vaasjes 3 witte rozen, zij worden gedoopt in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Daarnaast ook verschillende bloemen uit de schikking. Naast de mensen om hen heen, symboliseren ze hier ook de vreugde waarmee je na de doop, je weg mag vervolgen.