• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • Kerkbalans 2021

De dienst op deze missionaire zondag wordt geleid door onze eigen predikant ds. Harald Overeem. Lees hieronder meer over de dienst.
De dienst is live vanaf 10:00 uur te volgen en uiteraard ook nog op een later tijdstip terug te kijken, via (klik op plaatje):

ūüé• ¬† ¬†of¬† ¬† ūüéß


Kinderen kunnen het blad van de kindernevendienst met het verhaal en de werkjes en puzzels van deze zondag downloaden op de jeugdpagina.

Vanwege de corona maatregelen is fysiek collecteren in de eredienst niet mogelijk. Op dit moment komen we niet bijelkaar in de diensten, maar ook als dat straks wel weer kan is het¬†om hygi√ęnische redenen beter dat (voorlopig nog) niet te doen. Ook bespaart dat het¬†nodige werk om het fysieke geld en¬†de collectebonnen te tellen en verder¬†te verwerken.

Daarom de aansporing om uw gaven voor de collecte zelf over te maken op de manier die u inmiddels gewend bent en hieronder nog een keer wordt toegelicht.

Het gebeurt niet zo vaak dat er tijdens de inauguratie van een Amerikaanse president een gedicht wordt voorgedragen. Afgelopen woensdag viel deze eer te beurt aan een jonge vrouw van 22, Amanda Gorman. De hoop die uit haar woorden sprak, de wijze waarop ze het gedicht voordroeg raakte me.

Waarom mij dit zo raakte? Wellicht beklemtoonde dit gedicht het contrast met de inauguratie van vier jaar geleden waar het ego van Amerika opgepoetst moest worden met harde, verdeeldheid zaaiende woorden. Of was het dat ik in dit gedicht de echo hoorde van de fameuze toespraak van Dr. Martin Luther King in 1963?

Na de dienst van zondag 17 januari willen we starten met 'virtueel koffiedrinken': elkaar via de computer 'ontmoeten' en met elkaar spreken. Hiervoor is een ruimte ingericht op het online ontmoetingsplatform Wonder.me.

Het biedt de mogelijkheid om, via camera en microfoon, mensen te kunnen ontmoeten en te spreken. De ruimte is na de ochtenddienst 'open' tot circa een half uur na afloop van de dienst. 

Een korte uitleg van hoe dit werkt kun je zien in deze uitlegvideo: https://youtu.be/s-fv2QcoUto (of bekijk onderaan dit bericht).

Middels deze weg wil de familie van der Maas u hartelijk bedanken voor uw betrokkenheid met hun¬†werk in Albani√ę.

Sinds 2017 voelen zij zich gedragen door uw gebeden, uw belangstelling en uw financi√ęle ondersteuning. Dank u daarvoor!

GZB gebedsapp
Sinds 1 oktober heeft de GZB een eigen - gratis - app. Dagelijks wordt een gebedspunt gedeeld voor Gods wereldwijde kerk.

Kerkbalans 2021
De actie Kerkbalans is weer gestart, dit keer met een krachtig thema dat goed de noodzaak weergeeft van deze jaarlijkse actie. Het thema voor de actie in 2021 is:Een thema dat de waardevolle toekomst van de kerk centraal stelt. De¬†kerk van morgen kan er alleen zijn,¬†als wij ons daar vandaag voor inzetten.¬†We hebben daar uw inzet en bijdrage¬†hard bij nodig. Dit verzoek is noodzakelijk, want de inkomsten uit Kerkbalans vormen de financi√ęle basis voor¬†onze PGW.

Het nieuwe jaar in …
Twintigtwintig, het klinkt als een gelijkspel, maar voelt als een verlies, zei¬†Youp van ‚Äôt Hek treffend in zijn oudejaarsconference. Velen zullen zich¬†hierin herkennen. Verlies aan warme¬†contacten, verlies van werk, verlies¬†van oude patronen. Loslaten is voor¬†de meesten van ons niet iets dat we¬†graag doen. We zijn gehecht aan¬†elkaar, aan goede gewoontes, aan¬†terugkerende en herkenbare manieren van doen. Die stroomlijnen ons¬†bestaan en zijn de ‚Äėsmeerolie‚Äô in onze¬†dagelijkse levens.

Zoals u weet hebben we in september het twee-jaar project voor Alo!Mik¬†in Albani√ę afgesloten. Als ZWO-groep¬†hebben we ter afsluiting alle Roma¬†gezinnen bij Alo!Mik¬†een kaart gestuurd met een groet vanuit onze gemeente.
Dineke van der Maas heeft deze kaarten meegenomen en zij stuurde ons een aantal foto's, waarvan u er hier een paar ziet. Mede namens Alo!Mik: heel hartelijk bedankt voor al uw giften!

Ondervoedingsprogramma Noah’s Ark, Oeganda
Het huidige jaarproject is voor het Ondervoedingsproject van Noah's Ark in Oeganda. U kunt daar hier meer over lezen. De zondag voor Kerst is er aandacht gevraagd voor het kerstproject.

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten