• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

 

Hieronder de berichten met betrekking tot de uitzending van de 
familie Van der Maas (Aad, Dineke, Chris en Jos) vanuit onze wijkgemeente naar Albanië
Klik hier om naar de weblog van de fam. Van der Maas op de website bij de GZB te gaan.
Facebook-pagina Fam. Van der Maas in Albanië. Klik hier voor de Nieuwsbrieven.
Steun het werk - doneer online (actuele stand).

Intercultureel Bijbellezen
Voor de 3 avonden hebben zich 9 deelnemers aangemeld en er is inmiddels een start gemaakt met de eerste avond. Ook in Albanië is Aad met een groepje van 5 deelnemers gestart. Dit zijn mensen die op de Bijbelschool zitten waar Aad lesgeeft. Na de avonden volgt een kort verslag.

Rabobank sponsor fietstocht
Dit jaar wordt de sponsorfietstocht niet in het voorjaar maar op 14 september georganiseerd.

Bekijk hieronder een video paasgroet van de familie Van der Maas uit Albanië:

U kunt hier de laatste nieuwsbrief (april 2019) van de familie Van der Maas lezen.
Lees hier alles over de uitzending van de familie Van der Maas naar Albanië.

Intercultureel Bijbellezen
Bijbellezen met mensen ergens anders in de wereld is een inspirerende ervaring. Het maakt verschil of u de Bijbel leest als inwoner van Nederland of van Albanië. De TFC is voornemens een aantal avonden te beleggen om intercultureel Bijbel te lezen met zusters en broeders in Albanië. Klik hier voor meer informatie.

Skypen
Volgens het Nederlands Woordenboek betekent het werkwoord skypen “via internet bellen terwijl je elkaar ziet op het beeldscherm” Tijdens de vergadering van de thuisfrontcommissie op 15 januari jl. hebben wij geskypet met Aad en Dieneke. Het is goed om met elkaar van gedachten te wisselen, agendapunten door te nemen en intussen elkaars gezichten en uitdrukkingen te zien. Wat prachtig dat deze techniek bestaat en de afstand van ruim 2200 km een stuk kleiner maakt.

Bijbelschool
Sinds deze zomer werk ik (Aad) o.a. mee aan de grootste Bijbelschool van Albanië, de ISTL (International School of Theology and Leadership). Het is mooi om te zien hoe ruim 70 studenten uit Kosovo, Macedonië, Montenegro en heel Albanië zich enthousiast verdiepen in thema’s zoals Nieuwe Testament, kerkadministratie, Pastoraat of Liturgie. Elke maand komen ze voor 1 week naar Tirana en krijgen ze ‘s avonds les. Op die manier kunnen ze deze HBO-studie combineren met een andere baan.

Er is een nieuwe Nieuwsbrief verschenen van de fam. Van der Maas in Albanië. Met dit keer nieuws over het werk van Aad voor de Bijbelschool in Tirana, o.a. over Diaconaat en ook over de VUSH. En ook een verhaal van Dineke over "zien en gezien worden" in de hoofdstad Tirana. Lees hier de hele nieuwsbrief.

De Thuisfrontcommissie

Bij de familie Van der Maas gaat alles goed. Vorige maand hadden zij een korte herfstvakantie en zijn zij twee dagen naar Korca (in Zuid-Albanië) geweest. Voor Aad was het vooral interessant omdat hij daar in de jaren 90 gewoond heeft. Intussen was het wel erg veranderd. Op school gaat het gelukkig goed met Chris en Jos. Zelf raakt Aad stap voor stap steeds meer betrokken bij de bijbelschool in Tirana. Dat heeft wel behoorlijk lang geduurd, maar hij is erg blij dit nu te kunnen doen. Dineke heeft ook haar draai wel gevonden bij Alo Mik, waar ze Engelse les geeft (2x per week) in de naschoolse opvang. En ook heeft ze les in de Albanese taal.