• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • Banner Sponsorfietstocht 2019

 

Hieronder de berichten met betrekking tot de uitzending van de 
familie Van der Maas (Aad, Dineke, Chris en Jos) vanuit onze wijkgemeente naar Albanië
Klik hier om naar de weblog van de fam. Van der Maas op de website bij de GZB te gaan.
Facebook-pagina Fam. Van der Maas in Albanië. Klik hier voor de Nieuwsbrieven.
Steun het werk - doneer online (actuele stand).

Martelaarsdag
Een dag voor het vertrek naar Albanië krijgt Dineke het boek “De belofte van de nakomeling, overleven in Albanië” Het boek gaat over een Joods-Nederlands gezin, op de vlucht voor de Nazi’s en dat in Albanië terechtkwam. 5 mei was het Martelaarsdag in Albanië. Op deze dag worden alle gesneuvelden voor de vrijheid van Albanië herdacht. Bijvoorbeeld tijdens de tweede wereldoorlog waarin Albanezen zijn omgebracht omdat ze Joden hielpen onderduiken. Tijdens de tweede wereldoorlog was het aantal Joden in Albanië niet afgenomen, maar juist toegenomen van 200 naar 2000.

Behoefte aan training
In januari heeft Aad een overleg georganiseerd voor 25 kerken uit het hele land. Waar lopen ze nu vooral tegenaan? Wat zijn hun uitdagingen, hun dromen? Er bleek met name behoefte te zijn aan goede training van gemeenteleden en leiders, aan het ontwikkelen van visie, aan diaconale steun, jeugdwerk en evangelisatie. In de komende maanden zal Aad een plan maken waarbij ongeveer 10 kerken worden ‘geadopteerd’.

Intercultureel Bijbellezen
Voor de 3 avonden hebben zich 9 deelnemers aangemeld en er is inmiddels een start gemaakt met de eerste avond. Ook in Albanië is Aad met een groepje van 5 deelnemers gestart. Dit zijn mensen die op de Bijbelschool zitten waar Aad lesgeeft. Na de avonden volgt een kort verslag.

Rabobank sponsor fietstocht
Dit jaar wordt de sponsorfietstocht niet in het voorjaar maar op 14 september georganiseerd.

Bekijk hieronder een video paasgroet van de familie Van der Maas uit Albanië:

U kunt hier de laatste nieuwsbrief (april 2019) van de familie Van der Maas lezen.
Lees hier alles over de uitzending van de familie Van der Maas naar Albanië.

Intercultureel Bijbellezen
Bijbellezen met mensen ergens anders in de wereld is een inspirerende ervaring. Het maakt verschil of u de Bijbel leest als inwoner van Nederland of van Albanië. De TFC is voornemens een aantal avonden te beleggen om intercultureel Bijbel te lezen met zusters en broeders in Albanië. Klik hier voor meer informatie.

Skypen
Volgens het Nederlands Woordenboek betekent het werkwoord skypen “via internet bellen terwijl je elkaar ziet op het beeldscherm” Tijdens de vergadering van de thuisfrontcommissie op 15 januari jl. hebben wij geskypet met Aad en Dieneke. Het is goed om met elkaar van gedachten te wisselen, agendapunten door te nemen en intussen elkaars gezichten en uitdrukkingen te zien. Wat prachtig dat deze techniek bestaat en de afstand van ruim 2200 km een stuk kleiner maakt.

Bijbelschool
Sinds deze zomer werk ik (Aad) o.a. mee aan de grootste Bijbelschool van Albanië, de ISTL (International School of Theology and Leadership). Het is mooi om te zien hoe ruim 70 studenten uit Kosovo, Macedonië, Montenegro en heel Albanië zich enthousiast verdiepen in thema’s zoals Nieuwe Testament, kerkadministratie, Pastoraat of Liturgie. Elke maand komen ze voor 1 week naar Tirana en krijgen ze ‘s avonds les. Op die manier kunnen ze deze HBO-studie combineren met een andere baan.