• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Activiteiten
Inmiddels ligt het startweekend achter ons. Op de startzaterdag hebben we met ruim 80 mensen van een heerlijke “aangeklede” BBQ genoten. Zoals ieder jaar had het cateringteam van de Evenementencommissie het weer prima voor elkaar! Dit jaar ontbraken de fietstochten op de startzaterdag omdat er al gefietst kon worden tijdens de fietspuzzeltocht in het kader van “Kerkproeverij”. Dus wij leven nu weer toe naar de Snuffelmarkt op zaterdag 10 november. Hiervoor kunt u nog uw gebruikte (maar nog in goede staat zijnde) spullen brengen bij de Smitshoeve.

Dit kan iedere maandagavond van 19.00-20.00 uur nadat u dit even gemeld hebt bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op telnr. 06-14418748.

Oud Papier inzameling De Rank stopt
Inmiddels hebben 9 mensen zich gemeld om als vrijwilliger mee te helpen met het inzamelen van oud papier via de gemeente. Daar zijn we blij mee! Maar er moeten nog wel een paar mensen bij om goed te kunnen meedraaien en te zorgen dat iedereen maar een paar keer per jaar ‘aan de beurt’ is. Het zou dus heel fijn zijn als nog meer vrijwilligers zich aanmelden om 1 of 2 keer per jaar te helpen met het ophalen van het oude papier via de gemeentelijke inzameling. Dus meld je aan! Het is belangrijk dat wij deze substantiële bron van inkomsten voor De Rank behouden. Heb je nog vragen hierover? Neem dan contact op met Ben den Ouden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of ondergetekende.
Tot de tijd dat wij de inzameling op de nieuwe manier gaan doen (nieuwe jaar) kunt u uw oude papier nog inleveren op de hieronder vermelde adressen of zelf brengen bij de fa. Metselaar op de Onderweg.

Omdat de oude manier van inzamelen stopt komt er ook een einde aan een lange periode waarin een hecht team van ‘oud papier’ inzamelaars dit werk jarenlang voor De Rank hebben gedaan. Dit team bestaat uit: Arie van Nielen, Ton Cozijnsen, Jaap de Roo en Ben den Ouden. Wij zullen vanuit de Evenementencommissie hier nog apart bij stilstaan maar wij hebben – van een gemeentelid die anoniem wil blijven – ook een ingezonden “ode aan de papier sjouwers” ontvangen. Wij onderstrepen deze ode van harte!

“Ode aan de papier sjouwers”
Aan jaren van sjouwen is een einde gekomen.
De mannen hebben ontslag genomen.
Heel begrijpelijk, er komen andere tijden.
Dat is echt niet te vermijden.
De papierbak die zijn intrede doet.
Je merkt dat het echt heel anders moet.
Hoeveel papier er in al die jaren verzameld is.
10 sporthallen vol, dat is gans niet mis.
Heel veel bewondering voor al deze sjouwers gekregen.
Door storm, wind, sneeuw, en ja ook door regen.
Bedankt Arie, Ton, Jaap en Ben voor alle jaren.
Niemand die dat ooit kan evenaren,
Jullie hadden het ook wel gezellig heb ik vernomen.
Hier en daar koffie of een ijsje tegen gekomen..
Maar lieve mensen wat een prestatie door jullie gedaan
Zo is het al die jaren voor extra centen voor de kerk gegaan.
We hopen dat er veel mannen zich in gaan zetten
De containers te legen dat levert op veel bankbiljetten.
Dat is weer gunstig voor de kerk en goede doel.
Ook heel goed voor het gemeentegevoel
Dat is samen kerk zijn wat wij toch wensen
Daarom hopen we ook op veel jonge mensen.

Verhuur Partytent en Springkussen
Geeft u een feestje en heeft u een ruimteprobleem, dan hebben wij de oplossing. Huur onze partytent. Is het een kinderfeestje dan kunt u ook het springkussen huren. Foto’s van de te huren partytent en/of springkussen alsmede de prijs kunt u zien op de website (http://tinyurl.com/rank-tehuur).

Inzameling oud papier, oude metalen en gebruikt frituurvet
In aanloop naar een nieuwe manier van oud papierinzameling kunt u uw oude papier inleveren bij de Firma Metselaar, Onderweg 37, Waddinxveen (met vermelding dat het voor De Rank is). Ook kunt u het papier nog inleveren op de navolgende verzamelpunten:
• Arie van Nielen, Jan Dorrekenskade - Oost 102
• Ben den Ouden, Groenezoom 38
• Gerrit Smit, Henegouwerweg 100 (ook uw oude metaal/ snoeren en frituurvet!).
Brengt u het papier zelf bij de firma Metselaar, dan moet u even melden dat het aantal kg. bij “De Rank” wordt genoteerd.

Punten en cadeaubonnen sparen
Bij de uitgang van de kerkzaal staat wekelijks een schoenendoos. Hier kunt u spaarzegels van Douwe Eg¬berts en Bakkerij Het Stoepje kwijt en ook cadeaubonnen, VVV-bonnen of andere bonnen zijn welkom!

Activiteitenkalender
Noteer alvast in de agenda:
Snuffelmarkt: zaterdag 10 november

de Evenementencommissie

 

Sponsor de werkvakantie van jongeren in Gambia

Klik voor meer info

Kerkdiensten