• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • Banner Sponsorfietstocht 2019

Het is nog maar een paar weken terug dat ik afscheid nam van De Rank. Met plezier en dankbaarheid kijk ik terug op het afscheid. Wat fijn en bijzonder dat er zoveel mensen waren.

Ik mocht preken over de gelijkenis van het zaad. Ik hoop dat het zaad van de afgelopen 10 jaar door Gods genade vrucht mag dragen. Aansluitend op de dienst hebben we heerlijk gegeten en was er van alles te doen. Van een pittige bijbelquiz tot een dolkomisch, maar ook ontroerend cabaret, van een smeuïge pindakaasgroet tot een hilarische brief met de verwachtingen die men 10 jaar geleden van mij had...

Ik kreeg een prachtige map met allemaal persoonlijke herinneringen en groeten. Als ik daarin zit te lezen, raak ik opnieuw verwonderd over wat God heeft gedaan de afgelopen 10 jaar. Kostbaar om dat zo te mogen lezen. Zie ook het artikel over het afscheid.

Omdat wij nog in Waddinxveen wonen hoor ik natuurlijk ook wel eens wat. Mijn gevoel zegt dan dat ik ergens op bezoek wil, mijn verstand raadt het me af. Anders ben ik aan het werk in twee gemeenten. Dat is iets teveel van het goede. Maar ik mocht als gastpredikant de kidspraise van 4 november leiden in De Rank en dat voelde toch nog steeds als ‘thuis’.

De Rank mag op zoek naar een nieuwe predikant. Ik heb er alle vertrouwen in dat God de juiste persoon op jullie weg brengt. Bovendien zijn er zoveel mensen in De Rank die willen helpen om dat te doen wat nodig is om te bouwen aan een kerk waarin geloof, hoop en liefde groeien, bloeien en vruchtdragen. Ik vond het een voorrecht om in De Rank predikant te mogen zijn. Dank jullie wel voor de afgelopen 10 jaar.

Verschillende mensen vragen mij hoe het in Aalsmeer is. De eerste zondag heb ik de koffer meegenomen die ik van de kinderen in De Rank kreeg. Een koffer vol zwaaiende handen. Ik heb de kinderen in Aalsmeer verteld dat er nog veel meer kinderen zijn die bij God horen. Je mag naar elkaar ‘zwaaien’. ‘Groet elkander’, zegt Paulus niet voor niets. Ook in Aalsmeer wonen kinderen van God, jong en oud. Ook in Aalsmeer wonen mensen die niets (meer) met God hebben. Net als in De Rank staat Aalsmeer voor de uitdaging hoe het prachtige evangelie te delen met elkaar en degenen met wie je het leven deelt. Ook daar mag ik optrekken met broeders en zusters. En dus kan ik me daar ook thuis voelen.

Bij het afscheid in De Rank kreeg ik te horen dat jullie geld ingezameld hadden voor een gezamenlijk cadeau. In de kidspraise van 4 november werd dat ‘overhandigd’. Veel van jullie wisten al dat ik aan het sparen was voor een snelle fiets, zodat ik geregeld op de fiets naar Aalsmeer kan. Dank zij jullie bijdrage haal ik nu met gemak racefietsen en scooters in. Zo reis ik heel wat sneller dan Paulus in zijn tijd, maar ik reis met dezelfde blijde boodschap. Nogmaals hartelijk dank. Ga met God en Hij zal met jullie zijn.

Hartelijke groet,
ds. Menno Zandbergen

Aanmelden sponsorfietstocht 14 september

Klik voor meer info

Kerkdiensten

Activiteiten