• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

In Oeganda stijgen de coronabesmettingen. In de laatste berichten die wij kregen, hoorden we dat Noah's Ark nog steeds in lockdown is en de kinderen maar gedeeltelijk naar school gaan.
De medische kliniek heeft momenteel twee locaties: Een op het hoofdterrein voor de kinderen en medewerkers. De andere tijdelijke locatie ligt buiten het terrein op 5 minuten lopen van het terrein. Deze wordt gebruikt om de gemeenschap ook toegang te kunnen blijven geven tot betaalbare kwaliteitszorg, nu buitenstaanders niet het terrein op mogen.

De medewerkers van de Ondervoedingskliniek werken voor een groot gedeelte ook buiten het terrein van Noah's Ark.

Ondervoeding is vaak het gevolg van onwetendheid en verkeerde voeding en nu met corona is er ook vaak te weinig voedsel. De medewerkers trekken de omgeving in om voorlichting te geven. Als ondervoeding niet meer voorkomen kan worden, start men met behandeling met therapeutische pindapasta of melkpoeder. Als een kind ernstig ondervoed is en er meer nodig is, wordt hij of zij opgenomen in het Ondervoedingscentrum. De ouders krijgen informatie en voorlichting. Maar in deze tijd moeten soms hele gezinnen geholpen worden.

We zijn blij dat u al veel gegeven heeft voor dit doel! We meldden eerder dat er al € 10.000,- is overgemaakt. Daarna is er al weer ongeveer € 2.700,- binnengekomen op rekening van de ZWO. Daarbij is er ook € 236,70 via de spaarhuisjes van de
kinderen van de kindernevendienst gespaard. Iedereen heel hartelijk dank voor alle giften! En er is nog steeds veel nodig!

We hebben besloten om ook volgend seizoen aandacht te blijven besteden aan dit project. Mogelijk met een ander onderdeel van Noah's Ark erbij. U hoort daar meer over in de ZWO-dienst in oktober. U kunt uw giften dus blijven  overmaken op rekening NL10.RABO.0373.7095.44 t.n.v. ZWO De Rank met vermelding Ondervoedingskliniek Noah’s Ark.

Nieuwe ZWO leden 
Vorige keer melden we zowel in Kompas als in de app, dat de ZWO groep uitgedund was door vertrek van leden. We zijn blij te kunnen melden dat twee personen aangegeven hebben dat ze hierin geïnteresseerd zijn en mogelijk de ZWO groep komen
versterken. Tijdens de laatste ZWO vergadering waren zij al aanwezig. We zijn hier blij mee. Als u ook interesse heeft of informatie wilt, neem contact op met één van de ZWO leden.

[ Klik hier voor meer informatie over dit project van de ZWO ]


Met vriendelijke groeten,
Teunie de Kruijf

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten