• Banner Welkom in De Rank
 • Liturgisch centrum De Rank, wit

 • Liturgisch centrum De Rank, paars


Op 26 maart is de Gemeentezondag voor jong en oud!
Na de dienst is er een programma om elkaar te ontmoeten en aan de slag te gaan met Psalm 23. Je kunt kiezen uit 1 van de 10 workshops welke zijn voorbereid door gemeenteleden.
Zie hieronder voor meer informatie over het programma en de workshops, voor sommige workshops is gemakkelijke kleding handig.

Er is geen gezamenlijke maaltijd, wel zijn er 2 momenten met koffie/thee/limonade en iets te eten erbij. Gedurende het programma na de dienst is er geen crèche, maar neem je kind, hoe klein ook, gerust mee naar een van de workshops. Tijdens de eredienst is er uiteraard zoals gewoonlijk crèche.

Heb je vragen? Stel deze dan aan Margreet Zandbergen, ds Harald Overeem of Klaas-Wouter van Vuuren / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma
10:00 Eredienst
11:15 Koffie/thee/limonade + koek
11:45 Workshops (45 min)
12:30 Koffie/thee/limonade + krentenbol/stuk fruit
13:00 Gezamenlijke afsluiting in de kerkzaal

Workshops rond Psalm 23
Op deze Gemeentezondag kun je kiezen uit 10 workshops. Na de dienst kun je kiezen aan welke workshop je wilt deelnemen, opgave vooraf is niet nodig. De meeste workshops zijn ook geschikt voor kinderen. Kinderen vanaf ongeveer 10 jaar kunnen zelf kiezen wat ze willen gaan doen. Bij kinderen onder de 10 willen we graag dat ze begeleid worden door een volwassene. Dat kan één van de ouders zijn, maar je kunt natuurlijk ook een mede-Ranker vragen om je kind te helpen. Elke workshop duurt ongeveer drie kwartier.

Welke workshops kun je doen?

 1. Psalm 23 lezen (max. 25 deelnemers)
  In deze workshop ga je aan de slag met verschillende vertalingen. Psalm 23 is voor de meesten een overbekende psalm. Hoe komt het binnen als je er eens een andere vertaling bij pakt? Deze workshop wordt geleid door Harald Overeem.

 2. Dansen (max. 30 deelnemers)
  Onder leiding van Ingrid Hagen ga je aan de slag met verschillende liederen en dans. Hoe kun je God aanbidden en groot maken door middel van dans? Voor deze workshop is het handig als je makkelijk zittende kleding aan hebt. Danservaring is niet nodig.
 3. Psalm 23 en gebed (max. 25 deelnemers)
  Lees Psalm 23 eens met in je achterhoofd wat je bij elk vers zou kunnen bidden. Schrijf in je eigen woorden een gebed bij deze psalm. In deze workshop ga je zelfstandig aan de slag met geschreven instructies.

 4. Boetseren bij psalm 23 (max. 16 deelnemers)
  In psalm 23 komen we heel veel beelden tegen. Met hulp van Nelly Geluk ga je aan de slag met klei om zelf uitdrukking te geven aan de beelden die je tegen komt in psalm 23.

 5. Berg en dal (max. 20 deelnemers)
  In de Bijbel wordt er gesproken over vertrouwen op God, maar wat is dat? Wat voor vertrouwen heeft een schaap als hij zijn herder volgt? Wil je deze woorden eens in de praktijk ervaren? Ervaring doet leren. Makkelijk zittende kleding is handig, niet verplicht. Laura Berkouwer en Wouter Begeer leiden deze workshop.

 6. Lectio Divina Psalm 23 (max. 15 deelnemers)
  Maak kennis met een vorm van bijbel lezen en meditatie die al in de oude kloosters werd beoefend. Martien van Bergen neemt je mee in deze ontdekkingsreis. Kies met kleine kinderen liever voor een andere workshop i.v.m. momenten van stilte.

 7. Bouwen met Lego bij Psalm 23 (max. 10 deelnemers of 20 als je samendoet)
  Maak met de lego psalm 23 na. Of als je dat moeilijk vindt, kun je ook kiezen voor je favoriete bijbelverhaal. Kunnen anderen raden wat je hebt gemaakt?

 8. Handletteren bij Psalm 23 (max. 15 deelnemers)
  Wat is jouw favoriete vers uit psalm 23? Probeer daar eens een mooie handletter-tekening van te maken. Nelisa Begeer leidt deze workshop. Zij kan je helpen met verschillende lettertypes of hoe je je papier moet indelen.

 9. Liederen zingen rond Psalm 23 (geen maximum aantal)
  We gaan verschillende liederen zingen die gemaakt zijn bij psalm 23. De liederen komen uit diverse bundels. Als er genoeg deelnemers zijn, gaan we ook proberen een lied meerstemmig in te studeren. Deze workshop wordt geleid door Margreet Zandbergen.

 10. Bootcamp (2 x 15 deelnemers)
  Voor degenen die graag even lekker willen bewegen. Samen met Ward van Teijlingen ga je aan het werk. Vanaf ongeveer 12 jaar en er is ook een aangepast aanbod voor senioren. Wil je aan deze activiteit meedoen neem dan gemakkelijke kleding of sportkleding en sportschoenen mee.