• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Aad in Nederland
Zoals u weet zijn Dineke, de Chis en Jos alweer geruime tijd woonachtig in Nederland. Aad is voornamelijk werkzaam in Albanië en de regio, maar in maart was Aad weer even in Nederland voor het gezin. Wanneer Aad in Nederland is, houdt hij zich voornamelijk bezig met het vertalen en contextualiseren van de materialen die hij gebruikt in de kerken. In april ging Aad weer terug naar Albanië en Kosovo.

GZB-Regio coördinator
Als GZB-regio coördinator is Aad ook verantwoordelijk voor de GZB-werkers en de GZB-projecten in Tsjechië, Bosnië-Herzegovina en Kroatië. Circa eenmaal per jaar bezoekt Aad de werkers in die landen, maar het meeste werk verricht hij online. Aad heeft in de genoemde landen contacten met kerken, bijbelscholen en diaconale doelen. Vanwege het feit dat veel bijbelscholen sinds de coronatijd deels online lesgeven, verzorgt Aad zo nu en dan Zoom lessen aan de bijbelschool van de baptistenkerk in Sarajevo. Het betreft een kleine school met zeer gemotiveerde studenten. Het aantal Protestantse kerken in Bosnië-Herzegovina is zeer klein. De meeste inwoners daar zijn moslim, orthodox of katholiek. Het is moeilijk om goed samen te werken, omdat het geloof door velen daar wordt gezien als onderdeel van hun nationale identiteit. In heel Bosnië- Herzegovina zijn er niet meer dan 500-600 protestante gelovigen.

Online Bijbelcursussen
Behalve werk op de ISTL-bijbelschool en in de lokale kerken, waar wordt gewerkt met Fokusi materialen. Is Aad ook actief via online bijbelcursussen. Aad werkt daarvoor samen met de organisatie GlobalRize en Bible Project. Aad heeft toestemming om hun materialen te vertalen. Dat is vaak een enorme klus. In totaal zijn er nu zo’n 2.000 mensen die zich hebben geregistreerd op deze online cursussen. Ze hebben ongeveer 8 mentoren die de lessen nakijken. Lang niet alle studenten maken de cursussen af, maar het is wel een goede manier om hen kennis te laten maken met de Bijbel. Een groot deel van hen was moslim en is geïnteresseerd om iets meer te weten over de Bijbel. Ze vinden de drempel om een kerk binnen te stappen veel te hoog. Maar via deze online cursussen kunnen ze toch iets over de Bijbel leren.In maart had Aad een jongeman die trouw zijn lessen invult. Daarbij stelde hij Aad de volgende vraag: “Mijn familie gelooft wel in een God, maar ze zijn er niet zo mee bezig. Ze gaan niet naar de kerk of de moskee. Ze zijn in een andere generatie opgegroeid en sommige dingen zijn voor hen onbekend. Ze hebben veel armoede en lijden meegemaakt. Ze groeiden op in een samenleving waar God niet bestond. Wij hebben tegenwoordig veel meer kansen om geïnformeerd te worden, via radio, tv of internet. De religie van de islam is door Turkije in Albanië gebracht in de 500 jaar dat ze ons overheerst hebben. Zelf ben ik als tiener begonnen om de Bijbel te lezen. Ik voelde in mijn hart dat het een belangrijk boek was. Ik ben nog niet gedoopt en weet ook niet hoe dat gaat. Ik heb een aantal jaren de bijeenkomsten bezocht van mormonen, maar ik vond het vreemd dat ze naast de Bijbel nog een ander boek hebben. Kunt u mij daar iets meer over vertellen? Ik zou wel graag gedoopt willen worden. Want Jezus, die zelf zonder zonde was, is toch ook gedoopt? En kunt u mij ook uitleggen of ik eigenlijk wel direct tot Jezus mag bidden? Is hij wel god? Ik begrijp dat niet goed. Hopelijk kunt u mijn vragen beantwoorden”.

Zo zie je maar weer, het werk wordt niet voor niets gedaan en zo maken velen voor het eerst echt goed kennis met de Bijbel en het christendom.

Nieuwsbrief
Lees hier de laatste GZB Nieuwsbrief (maart) over deze uitzending van Aad van der Maas.

Stand van zaken fondsenwerving

Tot op heden is er in 2023, € 11.769,- toegezegd, waarvan er € 4.464,- is ontvangen. Het aantal vaste gevers is 45 en deze brengen maandelijks het bedrag van € 850,- bij elkaar.
Dank u hartelijk voor uw giften en uw gebeden om zo het werk van Aad van der Maas in Albanië mogelijk te maken.

Betrokkenheid vanuit De Rank 
Meld u aan voor een heerlijk 5-gangen sponsordiner, geserveerd in een gezellige huiskamer. Laat u culinair verrassen en steun hiermee het werk van Aad van der Maas. De kosten hiervan zijn € 25,- per persoon (meer geven mag altijd!) Het minimale aantal gasten is 10 en per diner zijn maximaal 14 personen welkom. 
Voor meer informatie bel of mail Heleen Zandbergen, 0182-630673 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Tonny Twigt, 0182-611102, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op deze website en gzb.nl/famvdmaas.
Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690.7624.45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. TFC Aad en Dineke van der Maas.
Hoewel vaste gevers de basis vormen van de giften, is het zeker mogelijk om uw losse gift over te maken op bovenstaand rekeningnummer. Het is ook mogelijk om maandelijks een gift over te maken. Dit kan door middel van het kaartje dat u bij de uitgang van de kerk kunt vinden.

de Thuisfrontcommissie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ]