• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Waarom willen wij christen migranten bij onze gemeente betrekken? Wat voegt dat toe?
Wat kunnen we als gemeente leren van de geloofscontacten met hen? Hoe kunnen we meer gastvrij zijn naar christenen uit andere culturen?

Dit zijn vragen die in het project Samen Geloven van de PKN, Stichting Geloofsinburgering en Kerk in Actie aan de orde komen.

Wist u dat er naar schatting 1 miljoen christenmigranten in Nederland zijn? 

De Rank is gevraagd als eerste pilot gemeente om, in een verkennende fase van een half jaar, te onderzoeken of het nodig, mogelijk en gewenst is om als plaatselijke gemeente verbinding te zoeken met migrantenchristenen.

Wij zoeken voor deze verkenningsfase een aantal teamleden die geïnteresseerd zijn in bovenstaande vragen en willen onderzoeken hoe wij een kerkelijk onderdak kunnen zijn voor mensen uit verschillende culturen met gelijkwaardige relaties op het niveau van geloven. 

Meer informatie over het project vindt u hier: 

Mocht je mee willen doen of nog meer informatie willen ontvangen neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..