• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Zondag 14 mei start het Pinksterproject van de kindernevendienst. De Bijbelverhalen bij dit project komen uit de brieven van Petrus.

De eerste christenen werden al snel vervolgd. Geen wonder: Jezus zelf was om de boodschap gekruisigd en het evangelie ervaren de mensen als bedreigend:
Een Koning die hoger is dan de keizer van Rome? Een God in plaats van alle romeinse afgoden? Een God van liefde voor alle volken in plaats van een God van wetten voor het Joodse volk alleen.
Dat zet ook echt heel de wereld op zijn kop.

Petrus zegt in zijn brieven aan de eerste christenen: Wees niet verbaasd over de tegenstand. De Heere Jezus heeft daar zelf ook onder geleden. Maar doe wat de Heere Jezus van je vraagt: vertel anderen over de Mij. Dat vindt Hij fijn als jij dat doet.
Dat vertellen is soms best heel spannend. Op de club van de kerk is dat misschien makkelijker. Iedereen die daar zit weet wel wat van de Heere Jezus. Maar buiten de kerk ben je soms één van de weinige die iets van de Heere Jezus weet. Durf jij dan wat te zeggen als er gevloekt wordt? Best moeilijk hoor, voor je het weet word je voor ‘heilig boontje’ uitgemaakt. Je moet daar je weg in vinden.. doe in ieder geval niet mee.

Van Petrus leren we dat het belangrijk is om eerlijk te zijn en betrouwbaar. En dat de Heere God altijd bij jou is, daar mag je op vertrouwen. Hij helpt jou als jij andere mensen en kinderen vertelt dat Jezus heel veel van hen houdt. En dat iedereen die in Hem gelooft bij Hem mag horen. Dat is prachtig!
Je ziet dit verbeeld in de projectplaat:

in het midden de kerk; daaromheen kinderen op de kerk gericht maar ook naar buiten (de wereld om ons heen).

Marcel en Lydia Zimmer zingen over deze opdracht: Opwekking Kids 106: