• Banner Welkom in De Rank
 • Liturgisch centrum De Rank, wit

 • Liturgisch centrum De Rank, paars

×

Bericht

Failed loading XML...

Na het succes van vorig jaar organiseren ’t Spectrum en De Rank op zaterdagmiddag 7 oktober ook dit jaar weer een gezinnendag. Een middag vol ontmoeting, workshops voor ouders (met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 16 jr) en workshops voor kinderen (+/- 4 t/m 16 jr) en een gezamenlijke afsluiting met een maaltijd.

Via dit formulier (klik hier) kunnen jullie je opgeven, doe dit uiterlijk vrijdag 23 september. We zien er naar uit jou/jullie te ontmoeten!

We willen jou/jullie vragen om aan te geven welke workshop(s) je zou willen volgen. We doen ons best om je in te delen in de workshop(s) van jouw voorkeur. Het is mogelijk om een deel van het programma mee te doen, maar het hele programma volgen is natuurlijk het leukst! :-) Gezinsleden die niet kunnen komen of buiten de doelgroep vallen kunnen uiteraard aanschuiven vanaf de sing-in en mee-eten. Geef dit dan even apart aan in dit formulier onder 'overige opmerkingen'. Indien je allergieën hebt is het goed om zelf iets mee te nemen. Er is geen oppas aanwezig, daarvoor duurt de dag te lang, maar er zijn vast opa’s en oma’s die willen oppassen zodat hun eigen kinderen een mooie middag kunnen hebben????.

Programma:

 • Inloop: 14:30 uur
 • Start: 15:00 uur
 • Workshopronde 1: 15:30 uur - 16:15 uur
 • Pauze: 16:15 uur - 16:45 uur
 • Workshopronde 2: 16:45 uur - 17:30 uur
 • Sing-in en maaltijd: 17:30 uur - 19:00 uur

Locatie:
Koning Willem-Alexanderschool, Willem de Zwijgerlaan 53, Waddinxveen

Workshops:

 1. Geloofsopvoeding kinderen tot +/- 10 jaar - Erika van Nes
  Je geloof doorgeven aan je jonge kind, en samen met je kind op zoek zijn naar God. Wat een mooie en uitdagende verantwoordelijkheid. In deze introductie-workshop ga ik samen met jullie aan de slag om te bezinnen op geloofsopvoeding bij baby’s, peuters, kleuters, en kinderen in de basisschoolleeftijd. We denken na over het ‘waarom’ en ‘hoe’ van geloofsopvoeding, en je krijgt concrete tips om thuis gelijk aan de slag te gaan.
 2. Geloofsopvoeding kinderen vanaf 10 t/m 16 jaar - Corine Zonnenberg
  Hoe praat je met tieners over het geloof? Een veel gehoorde reactie is dat dit ingewikkeld is en dat tieners toch niks meer van hun ouders aannemen. Toch blijkt uit onderzoek dat ouders nog steeds de grootste invloed hebben op pubers, ook als het om geloven gaat. Alleen de geloofsopvoeding verloopt op een andere manier dan bij kinderen. Hoe werkt dat precies? En hoe kun jij als ouder met je tiener in gesprek blijven over geloof? Daar gaan we in deze workshop mee aan de  slag.
 3. Gebed voor je kind(eren) - Klazina Begeer
  Hulp en bescherming voor je kind zoeken bij God, Hij weet wat je kind nodig heeft omdat Hij de Maker is. Wil jij je meer verdiepen in het belang en de kracht van biddende ouders? We kunnen bidden om bescherming, groei in relatie met God en anderen, hen zegenen en toevertrouwen aan God. Hoe doe je dat precies? In deze workshop gaan we daarover met elkaar op een interactieve manier in gesprek. We wisselen ervaringen uit en willen ook van elkaar leren. 
 4. Moeilijke geloofsvragen van kinderen - Harald Overeem
  Heb jij dat wel eens? Dat je kind je een vraag over geloven stelt, een vraag die je in verwarring brengt, omdat je zelf het antwoord ook niet goed weet. Misschien heb je zelf ook wel twijfels en je geeft dan maar een standaard antwoord. Hoe mooi zou het zijn als het lukt om dat niet te doen. Hoe doe je dat precies en hoe reageer je naar je kind? In deze workshop gaan we daarover met elkaar in gesprek. Uiteraard is er ook ruimte om moeilijke vragen te stellen :-)

Kinder- en tienerprogramma:

Het kinder- en tienerprogramma is voor kinderen vanaf +/- 4 jaar oud welke zelfstandig kunnen deelnemen aan de workshops, zonder dat daar extra individuele begeleiding voor nodig is. Er zijn diverse workshops waaruit kinderen kunnen kiezen op de dag zelf: buiten spelen, naaien, krimpie dinkie, figuurzagen, schminken, spelletjes en een escape room! 

Kort vóór 7 oktober ontvang je nog een mail met de laatste informatie. Er wordt geen toegangsprijs gevraagd, maar een gift wordt op prijs gesteld :-) Een richtlijn: 10 EUR per volwassene en 5 EUR per kind.

Nog vragen? We zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hartelijke groet,
Team Gezinnendag