• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op vrijdag 8 september om 23:00 begon de vloer onder de voeten van vele mensen in Marokko te trillen. Een aardbeving van 6.8 op de schaal van Richter zorgde ervoor dat huizen instortten.

De aardbeving vond plaats in het Atlasgebergte, ongeveer 80 kilometer ten zuiden van de stad Marrakech. De Marokkaanse provincie Al Haouz werd hierbij het hardst geraakt.
De aardbeving heeft enorme schade aangericht en er zijn al vele doden gemeld. Veel van de getroffen plaatsen liggen in afgelegen gebied en zijn moeilijk te bereiken vanwege beschadigde wegen. Inmiddels zijn enkele belangrijke wegen vrijgemaakt.

Hulpverleners doen er alles aan om in het hele gebied hulp te verlenen. Getroffenen hebben dringend voedsel, onderdak en water nodig.

Het Rode Kruis helpt op verschillende manieren in het gebied:

  • Ze ondersteunen de zoek- en reddingsoperaties en proberen zoveel mogelijk mensen onder het puin vandaan te halen.
  • Ze brengen noodhulpgoederen naar de getroffen gebieden, zoals dekens, eten, hygiënekits, tenten en schoon drinkwater.
  • Ze verlenen eerste hulp, medische hulp en psychosociale hulp aan mensen die geraakt zijn door de beving. Ook brengen hulpverleners gewonde mensen naar het ziekenhuis.

Helpt u hen helpen?

Op zondag 24 september zullen we in beide wijkgemeenten een extra noodhulp collecte houden om dit belangrijke werk financieel te ondersteunen.

Het College van Diakenen