• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

In de feestelijke morgendienst van 12 november werden Naomi en Bram gedoopt. Uitgebeeld door de roze bloemen en blauwe bloemen in de boeketten. Zij werden gedoopt in de naam van de Vader, Zoon en Heilige Geest gesymboliseerd door de 3 witte rozen. De geloofsopvoeding is ook een taak van de gemeente. Zij staan rondom de dopeling, deze wordt weergegeven door het gipskruid.

Voor de doop wordt water gebruikt. Uitgebeeld door de blauwe organza stof. Water verfrist, water vernieuwt, water maakt schoon, water is de bron van het leven.

Daarom is de doop een oproep om op zoek te gaan naar de Bron van het leven.

De doop is, zo voor het oog, iets wat een voorganger doet. Zo schept hij/zij wat water met een holle hand uit de doopvont en besprenkelt dit over het hoofdje van het kind. Deze zegende handen worden weergegeven door de fatsia bladeren. Ten diepste is de doop wat God doet (uitgebeeld in de zonnebloem) en is het ook veel meer dan enkele druppels water. De doop is te vergelijken met een waterval. God zet de sluizen van de hemel open en laat een overvloed van liefde op een mens neerdalen.

De hedera in de schikking staat voor Gods trouw.