• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

×

Bericht

Failed loading XML...

Zondag 24 maart was het Palmzondag. De intocht van Jezus in Jeruzalem. Het gekleurde kleed en de palmachtige takken symboliseren de mantels en de palmtakken die de menigte op de grond leggen voor Jezus.

De schriftlezing was Lucas 22: 31-34. Simon, Simon, weet dat Satan jullie voor zich heeft opgeëist om jullie als graan te mogen zeven. Maar ik heb voor je gebeden opdat je geloof niet zou bezwijken.

En als jij eenmaal tot inkeer bent gekomen, moet jij je broeders sterken.’ Simon antwoordde: ‘Heer, ik ben zelfs bereid om met u de gevangenis in te gaan en te sterven.’ Maar Jezus zei: ‘Ik zeg je, Petrus, deze nacht zal de haan niet kraaien voordat je driemaal geloochend hebt dat je mij kent’

Satan wordt in de schikking weergegeven door de distels. Hij zaait verwarring in ons leven. Hij is erop uit dat ons geloof bezwijkt. Maar Jezus, de witte roos, die boven de distels uitsteekt bid voor ons om ons te redden. Hij is sterker dan het kwaad. De aren, grassen en korrels geven het graan weer die door Satan gezeefd worden. De blauwe bloemen symboliseren Jos en Simon die vandaag belijdenis deden. Wat een feest! Jezus bid ook voor hen! Dat zij mogen bloeien in geloof van lichtblauw naar helderblauw. Ook het veilig zijn bij Jezus wordt weergegeven in de fatsiabladeren. De biddende handen die ons redden. Dat wij ons mogen overgeven aan Zijn Genade.