• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Fokusi kerken
In Albanië en Kosovo trekt de GZB nu ongeveer 4 jaar op met 12 tot 15 lokale kerken. Daarbij staat training van de leiders en gemeenteleden centraal. De materialen van IZB-Focus worden in aangepaste vorm gebruikt. Vandaar de Albanese naam ‘Fokusi’.
Intussen zijn er zes series geschreven. Aad gaat bij veel kerken langs om deze lessen te geven. Hij heeft bij de meeste boekjes handleidingen geschreven, zodat de Albanese collega’s ook steeds meer zelf de lessen kunnen geven.
Samen met de kerken is er recent een uitgebreide evaluatie geweest. De kerken zijn blij dat de GZB met hen wil samenwerken. Veel voorgangers voelen zich eenzaam. Het is voor hen bemoedigend om te merken dat ze er niet alleen voor staan. In het laatste boekje gaat het om het thema: ‘Gezonden door Jezus’.

Er wordt in vijf lessen gesproken over de bekende vijf tekenen van zending:

  1. Vertel het goede nieuws
  2. Onderwijs, doop en groei van nieuwe gelovigen
  3. Geef antwoord op de nood door middel van dienstbaarheid
  4. Verander onrechtvaardige structuren 
  5. Zorg voor de schepping 

GlobalRize
Eind maart vierde de organisatie GlobalRize (www.globalrize.nl) haar tienjarig bestaan en hield ze haar eerste wereldwijde conferentie. Ook uit Albanië waren mensen uitgenodigd. Via Facebook, Instagram en Tiktok worden dagelijks miljoenen mensen bereikt met het goede nieuws. Er zijn veel mensen geïnteresseerd in de Bijbel. Vooral ook mensen uit landen, waar het niet is toegestaan om in vrijheid de Bijbel te lezen. Het is opvallend hoeveel moslims reageren in de Chat. In Albanië zijn er nu zes cursussen beschikbaar. Het gaat om eenvoudige cursussen waarmee mensen kennis maken met het christelijke geloof. In het Nederlands zijn de cursussen gratis te volgen via  bijbelwoord.learnnn.com. GlobalRize kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, die via de computer mensen begeleiden bij deze cursussen. Opgeven kan via www.globalrize.nl/vacatures/

Echtpaar Wolvers
De GZB werkt in Albanië samen met diverse organisaties. Eén daarvan is CEF (Child Evangelism Fellowship). In Nederland is dat de IKEG (www.ikeg. nl). In de loop van dit jaar wordt het Nederlandse echtpaar Gijsbert en Jenneke Wolvers via de GZB naar Albanië uitgezonden. Zij zullen zich inzetten voor kinderevangelisatie, samen met de lokale kerken.

Stand van zaken fondsenwerving


Momenteel is er € 13.170,- toegezegd, waarvan € 2.725,- is ontvangen.
Dank u hartelijk voor uw giften en uw gebeden om zodoende het werk van Aad van der Maas in Albanië mogelijk te maken. Helpt u ons Aad zijn werk in Albanië financieel te ondersteunen? Uw gift is hard nodig, tenminste tot juli 2025.

Betrokkenheid vanuit De Rank
Meld u aan voor een heerlijk 5-gangen sponsordiner, geserveerd in een gezellige huiskamer. Laat u culinair verrassen en steun hiermee het werk van Aad van der Maas. De kosten hiervan zijn € 25,- per persoon (meer geven mag altijd!).
Het minimale aantal gasten is 10 personen en per diner zijn maximaal 14 personen welkom. Een leuke suggestie om een keer met vrienden, familie, collega’s te beleven. Voor meer informatie mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op deze website en gzb.nl/famvdmaas.
Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. TFC Aad en Dineke van der Maas. Hoewel vaste gevers de basis vormen van de giften, is het zeker mogelijk om uw losse gift over te maken op bovenstaand rekeningnummer. Het is ook mogelijk om maandelijks een gift over te maken. Dit is mogelijk door middel van het kaartje dat u bij de uitgang van de kerk kunt vinden. Wij kunnen uw gift, welk bedrag dan ook, zeer goed gebruiken.

De Thuisfrontcommissie