• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

A.s. zondag 28 november wordt de ochtenddienst geleid door ds. W.J. (Jasper) van Schaik uit Dordrecht.
De avonddienst gaat niet door vanwege de corona maatregelen!

Van harte welkom in deze dienst!

Let op de aangescherpte corona maatregelen; zie hier.

Aanmelden voor de ochtenddienst kan hier en de diensten worden ook uitgezonden via Youtube en Kerkomroep. Bij goed weer is er na de ochtenddienst gelegenheid om buiten koffie of thee te drinken en na te praten.

✒ Aanmelden voor de ochtenddienst

Avonddienst = gespreksdienst
Gespreksdienst: Jezus’ onderwijs over de hel
Spreken (en preken) over de hel is altijd ongemakkelijk en huiveringwekkend. Ik doe het zelden – vooral omdat ik liever spreek over het goede nieuws dat Jezus bracht en in hoogsteigen persoon is. Tegelijk, van de twaalf keer dat het woord ‘hel’ in het Nieuwe testament voorkomt, is het elf maal afkomstig van … Jezus. Wat moeten we hiermee? Het roept allerlei vragen op en diepe weerstanden. De Engelse schrijver C.S. Lewis geeft eerlijk toe: laten we elkaar niets wijsmaken, dit is geen draaglijke leer.
Het is begrijpelijk dat velen van ons de ‘hel’ hebben afgeschreven. In ons geloofsleven komt dit idee nauwelijks meer voor. Voortdurend leven met de gedachte dat wijzelf of onze dierbaren op deze plek zouden kunnen terechtkomen, is ondraaglijk en psychologisch gezien ongezond. De vorig jaar overleden kardinaal Simonis geloofde stellig in de hel maar zei er meteen bij dat hij hoopte dat deze leeg zou zijn.
Dat nota bene Jezus, de vleesgeworden liefde, spreekt over de hel is behoorlijk verwarrend. Waarom doet Hij dit? Wat wil Hij ermee zeggen? In de preek ga ik hier op in. Met schroom. Het laatste woord zal en kan ik hierover uiteraard niet geven. Wat ik wel kan doen is, luisteren naar de teksten. Na de dienst is er een (niet al te lang) nagesprek. Van harte welkom.
Ds Harald Overeem

Inzameling van de gaven
U kunt aan de collectes van deze zondag geven via collecte.derankwaddinxveen.nl of De Rank-app. Ook kunt u uw gaven overmaken. Het collectebedrag wordt dan met een verdeelsleutel 55%-45% bestemd voor respectievelijk de diaconie en Kerkbeheer voor onze eigen wijkgemeente. Van harte bij u aanbevolen! Lees hier over hoe u een bijdrage kunt overmaken

[ ? Lees hier alle informatie over de corona maatregelen in De Rank ]