• Banner Welkom in De Rank
 • Liturgisch centrum De Rank, wit

 • Liturgisch centrum De Rank, paars

De Rank heeft nu een eigen app!

In deze tijd waarin de mobiele telefoon niet meer is weg te denken en voor steeds meer zaken wordt gebruikt, biedt het ook nieuwe mogelijkheden om als kerk aanwezig te zijn bij mensen. Met name gericht op onze gemeenteleden en op de versterking van onze gemeenschap. Juist nu er vanwege de corona uitbraak minder fysiek contact kan zijn is het belangrijk om op nieuwe manieren de verbinding met andere leden van de gemeente te bieden. 

De Rank-app biedt dus veel aanvullende mogelijkheden. Met de nadruk op 'aanvullend': ook de bestaande manieren van contact en communicatie zullen een plaats houden; denk aan Kompas, de Zondagsbrief, deze website en andere vormen van communicatie. Bekijk hieronder een uitgebreide instructie (presentatie).

Snel aan de slag? Klik hier voor de stappen voor een snelle start.
Of bekijk hier de instructie-video met een overzicht van alle mogelijkheden van De Rank-app.

Aanmelden - alleen voor leden van De Rank
Vanwege privacy is De Rank-app alleen toegankelijk voor (gast)leden van wijkgemeente De Rank. Informatie over hoe je lid kunt worden vind je hier.
Nadat je de app hebt gedownload op je telefoon moet je je aanmelden met je naam en email-adres. Gebruik hiervoor je eigen persoonlijke mailadres, de app is helemaal gepersonaliseerd.
Na aanmelden wordt er gecontroleerd of je lid bent van De Rank omdat de app alleen gebruikt kan worden door leden van De Rank. Je krijgt een berichtje als de goedkeuring is gedaan en je kunt de app gaan verkennen!

Dit kun je met de app
Via de app blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, kun je gemakkelijk geven aan de verschillende collecte doelen, de agenda bekijken, berichten plaatsen of iemand opzoeken in het digitale "wie=wie"-boek!

 

 

Welke voordelen biedt De Rank-app?

  • Snellere berichtgeving over (belangrijke) zaken in de gemeente.
  • Berichtgeving alleen naar de leden van een bepaalde groep (jeugdclubs, groeigroepen, kerkenraad, etc). Berichten kunnen specifiek gericht worden aan de leden van een bepaalde groep.
  • Verspreiding van nieuwsbrieven (wekelijkse Zondagsbrief) maar ook andere belangrijke informatie.
  • Een nieuwe vorm van het “wie=wie” boek; iedereen kan zijn/haar eigen gegevens invullen en kiezen wat zij willen delen zoals foto, (mail)adres en telefoonnummer. Iedereen houdt zelf de eigen gegevens up-to-date; wijzigingen worden dus niet pas na een jaar zichtbaar.
  • Via de app is de kalender met alle activiteiten beschikbaar.
  • Er kan via een collecte tegoed in de app aan de wekelijkse collectes worden gegeven (zie hieronder)
  • Naast de collectes in de erediensten kunnen er speciale inzamelingsacties via de app worden aangeboden (bijv Kerkbalans).
  • Aanbieden van een dagelijkse tekst of podcast, bijvoorbeeld die van Petrus (PKN), IZB Focus of de “Eerst Dit”- podcast (in een later stadium).

 

Geven via de app
Voor elke iDeal-transactie betaal je als bedrijf of kerk transactiekosten, bij onze app willen we de transactie kosten laag houden, zo gaan alle inkomsten rechtsreeks naar het goede doel. Dat doen we door te werken met een saldo wat in de app wordt opgeslagen. Je laadt dan één keer een tegoed in de app waaruit je vanaf dat moment kan geven. 

Dat werkt zo: je kunt in de app een bedrag kiezen waarmee je je saldo op wilt laden. Vervolgens stuurt de app je via iDeal veilig door naar de betaalomgeving van je eigen bank. Het door jou gekozen bedrag wordt dan automatisch naar de bankrekening van onze kerk overgemaakt en weergegeven in de app. Per week kun je een bedrag vanuit je saldo aan de collecte geven.

- Wat zijn de grootste voordelen van collecteren via een saldo?

 1. Met een saldo bespaar je transactiekosten
  De iDeal transactie wordt mogelijk gemaakt door iDeal. Die rekent kosten voor de transactie. Die liggen rond de €0,35 en die besparen we door niet bij iedere collecte een iDeal transactie te doen maar te werken met een saldo.
 2. Saldo = sneller
  Door een saldo op te laden hoef je maar één keer via je bank-app geld over te maken. Je kunt dan in het vervolg met één klik op de knop collecte geven. Geen gedoe.

- Kan ik ook geven aan een collecte zonder saldo?
  Ja, dat kan. Dan betaal je wel de transactiekosten a €0,35.

 

Bekijk hieronder een uitgebreide instructie van De Rank-app

 [ klik hier voor een grote versie van de presentatie ]

 

Aan de slag
Volg de volgende stappen om aan de slag te gaan met de app:

 1. Download de app vanuit de app store 
  • klik op de app store voor jouw telefoon (apple of android):
     
  • scan de QR-code hiernaast met je telefoon:
  • ... of zoek op "De Rank Waddinxveen" in de betreffende app store

 2. Installeer de app op je telefoon en start deze

 3. In de app: vul je e-mailadres in en kies een wachtwoord
  Je ontvangt een mail (van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) op het ingevulde e-mailadres waarmee je je account moet bevestigen. Check eventueel ook je 'spam'- of 'ongewenste mail'-folder.

 4. Vul vervolgens in de app je voornaam en achternaam in en kies een foto
  Als je e-mailadres al bekend is (je hebt toestemming gegeven om je gegevens te gebruiken) kun je direct aan de slag.
  Anders moet je account eerst goedgekeurd worden (controle met ledenlijst van De Rank) en ontvang je een bericht in de app als dat gebeurd is.

 5. Je kunt aan de slag met de app
  Bekijk hier (of hierboven) de uitgebreide instructie voor het gebruik van de app

NB. Als je toestemming had gegeven voor het gebruik van je gegevens is je naam al ingevuld in de app. De namen zijn overgenomen uit de ledenadministratie van De Rank waar voor vrouwen veelal de meisjesnaam is opgenomen. Dit kun je zelf eventueel aanpassen in je 'profiel'.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties?
Laat het dan weten via de app (reageer op het berichtje 'De Rank-app is live!') of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees hier de (antwoorden op de) eerste reacties n.a.v. de korte enquête na 1 week gebruik van de app.

 


Wij zoeken nog mensen die het leuk vinden om de app te beheren. Geef je interesse door aan Jelle Minnema.

 

[ De app die we gebruiken is gebouwd door de Kerk app bouwers van Donkey Mobile ]