• Kerkbalans 2022
  • Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Al eerder berichtten wij over de vier Paulusavonden. De eerste avond op 20 januari gaat door. Mogelijk vindt deze avond plaats in de Morgensterkerk; als de maatregelen dit niet toelaten, dan vindt er een online ontmoeting plaats.

Of we nu wel of niet fysiek samenkomen, willen we u vragen zich aan te melden voor deze avond. Dan ontvangt u, wanneer het een online samenkomst betreft, een link om deze avond bij te wonen.
De 4 avonden worden verzorgd door Ds. Willem Maarten Dekker (Morgensterkerk) en Ds. Harald Overeem. De eerste avond op 20 januari neemt ds. Harald Overeem voor zijn rekening. Aanmelden kan bij hem via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Perspectieven op Paulus
Paulus is een fascinerende figuur. Hij is gedreven, direct en gewetensvol. Een kwart van de Bijbelboeken uit het Nieuwe testament staat op zijn naam en zijn invloed is enorm (geweest).
Hoe lezen we Paulus? We kunnen hem zomaar voor het karretje van onze eigen ideeën spannen. In vier avonden geven we een impressie van een viertal perspectieven op Paulus. Dat zijn geen perspectieven die elkaar uitsluiten; het geeft veeleer de diepte van Paulus’ denken aan en de impact die de Opgestane op zijn leven heeft gehad.

Paulus de apocalypticus
Onlangs verscheen op Netflix de film ‘Don’t look up’ waarin een reusachtige komeet de aarde dreigt te vernietigen. Een fascinerende film waarin mensen uitlopend reageren op het aanstaande onheil. Films als deze worden apocalyptisch genoemd, omdat ze over het einde van de wereld gaan. Ook vandaag de dag zeggen de meeste bijbelgeleerden dat Paulus (in navolging van Jezus) een apocalypticus was. De grote vraag is natuurlijk wat we daaronder verstaan. En ook, welke passages in de brieven van deze apostel zijn vervolgens apocalyptisch?
Nadat op deze avond een inleiding is gegeven op Paulus de apocalypticus gaan we met elkaar in gesprek en lezen we nog enkele fragmenten uit zijn brieven.

Ds Harald Overeem

PaulusRembrandt (1633 of 1635) - bron Wikipedia

 

Corona richtlijnen

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten