In (bijna) alle wijken van Waddinxveen is een paasspeurtocht uitgezet. Zit jouw wijk er niet bij, dan toch wel je buurwijk, zodat er bij iedereen in de buurt een speurtocht is.
En misschien is het juist wel leuk om eens naar een wijk te gaan, waar je niet zo vaak komt!

Hier zie je de routes die er zijn, klik op de afbeelding om te openen:

 

Noord-west

 

Noord-oost

 

Oranjewijk-
Centrum

 

Oostpolder

Zuidplas-noord

 

Zuidplas-zuid

 

Triangel 

   


Wat heb je nodig voor deze speurtocht?

  • Routekaart
  • Antwoordblad
  • Pen, stift of potlood

Het is handig om samen met je ouder(s) de speurtocht te lopen. Soms moet je een drukke weg over en samen weet je meer dan alleen.
Je hebt een routekaart nodig, die moet je even hierboven downloaden. Elke route is een rondje, je kunt dus instappen waar je maar wilt. De routes zijn ongeveer een half uur lopen. Bij de rode kruizen in de route moet je goed zoeken naar a4-tjes achter ramen met een vergelijkbare afbeelding als deze:

Soms moet je even een paar stappen van de route af om het a4-tje te vinden. Kijk dus goed waar het kruis staat. Op die a4-tjes staat een vraag en voor de kinderen die nog niet kunnen lezen is er een andere opdracht, zie de antwoordbladen hieronder.

Je hebt dus een antwoordblad nodig. Er zijn twee verschillende antwoordbladen. Eén met plaatjes om te zoeken, voor de jongere kinderen en één voor de kinderen die al kunnen lezen. Misschien wil je ze allebei wel doen, dat kan ook. Je kunt ze hier downloaden en uitprinten:

Antwoordblad
jonge kinderen

    

Antwoordblad
oudere kinderen

 

Heb je geen printer, dan kun je ook improviseren. Teken dan het antwoordbalkje na op een ander papier. Voor de kleintjes kun je ook even opschrijven (of tekenen) welke dieren ze moeten zoeken. Laat ze dan een kruisje of streepje zetten voor elk gevonden dier. 

Als je het rondje hebt gewandeld, heb je als het goed is, een antwoord. Laat je ons weten wat jouw antwoord is? Stuur een foto of een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Enne je kunt natuurlijk ook leuk je antwoordblad nog even kleuren ?.

De speurtocht hangt van vrijdag 10 tot en met dinsdag 14 april op de routes. We wensen jullie een heel leuke speurtocht!
Hou 1,5 meter afstand onderweg en doe voorzichtig! 

Veel plezier!