• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

De Rank - Vorming & Toerusting: "Groei"

De Rank is al lang geen kleine groep mensen meer. De zegen van de groei stelt ons tegelijkertijd voor de opgave elkaar niet uit het oog te verliezen. Te blijven zien wie de ander is, wat hem of haar beweegt en wat diegene nodig heeft. Dat betekent dat er in de gemeente plaatsen moeten zijn waar mensen elkaar ontmoeten, elkaar vormen en toerusten. Wat betekent het in deze tijd om als gemeente ‘Lichaam van Christus’ te zijn? Om Hem na te volgen?

De commissie "Groei" verzorgt Vorming & Toerusting (V&T) binnen De Rank en denkt samen met de predikant en de kerkenraad na over hoe we gemeenteleden kunnen helpen groeien in hun geloof. Daarnaast willen we gemeenteleden die een taak in de gemeente hebben, ondersteunen en toerusten om die taak zo goed mogelijk uit te voeren.

De uitgangspunten voor V&T zijn te vinden in 1 Korintiërs 12. De steekwoorden die we daaruit halen zijn: geloofsopbouw, gavengericht werken, samen vieren en met elkaar mee leven. Het streven is dat elke activiteit die in de Rank wordt georganiseerd, in ieder geval één van deze componenten bevat.

We zullen regelmatig contact opnemen met de leiders van de diverse activiteiten om te horen hoe het gaat en waar toerusting nodig is. Ook willen we (wijk)avonden organiseren waarbij geloof en ontmoeting centraal staan. Daarnaast zoeken we naar vormen om het thuis lezen van de Bijbel te bevorderen.

Heb jij ideeën voor V&T, of een vraag? Laat het ons weten, zie de contactpersonen hieronder of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Klik hier voor een overzicht van de verschillende activiteiten (en de data) binnen De Rank; deze verschijnen dan in het linkermenu.