Voor de digitale kindernevendienst op zondag 26 juli is er weer heel veel te doen:
Groep 1-2 kunnen de kleurplaat over de schat in de hemel kleuren: kleur de schatkist en zakken. Knip zakken en schatkist uit en plak ze op de kleurplaat.

Voor de groepen 3 en hoger gaat het over Jezus is de schat. Hieronder lees je de beschrijving hoe je het werkje moet maken.

In de verwerking zie je twee klavertjes vier, deze worden uitgeknipt. Vervolgens zie je in het midden van het rechter klaverblad een vierkant. Het is de bedoeling om de gestippelde lijnen los te knippen (in te knippen) daardoor krijg je als het ware twee flappen die je naar beneden klapt. Dit worden de plakstroken om het bovenste klaverblad aan het bakje vast te lijmen.
Het bakje is een kwestie van uitknippen. Bij de pijlen knip je tot de eerstvolgende stippellijn in. Nu kunnen de stippellijnen gevouwen worden. De plakstrookjes worden achter de middenvlakken gevouwen en gelijmd of geniet.
Het bakje plak je op het middenvlak van het rechter klavertje vier en je schuift vervolgens het andere klavertje vier met het opengeklapte stuk over het bakje heen. Het bakje steekt er dus iets bovenuit. De plakstroken kunnen vastgeplakt worden aan het bakje. Daarna worden de paaltjes met de hartjes uitgeknipt en met de achterkanten op elkaar gelijmd, vouw eerst de onderste vlakke naar buiten (deze worden niet gelijmd), dit worden de staanders.

Zie de bijlagen hieronder voor de verwerkingsbladen.

Bekijk ook het kindermoment in de kerkdienst van deze zondag wat hier ook over gaat; ga hiervoor naar het Youtube-kanaal van De Rank.

Veel plezier!

 


K
leurplaat grp 1-2

 


Werkje grp 3-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

 

De kindernevendienstleiding