Als ik dit schrijf hebben we afscheid genomen van groep 6 van de kindernevendienst. Het ging een beetje anders dan anders. In plaats van afscheid nemen in de kerk, zijn we dit keer naar het Gouwebos gegaan om elkaar nog een keer te ontmoeten en afscheid te nemen van de kindernevendienst. Ds. Harald Overeem vertelde de gelijkenis van de zaaier uit Matteüs 13. Een mooie gelijkenis, want de kinderen hebben veel verhalen mogen horen en zo zijn er zaadjes van het geloof geplant voor de rest van hun leven.

Na het verhaal hebben we nog even lekker wat gegeten en gedronken, gespeeld en een spel gedaan. Op deze manier hadden we een mooie tijd met elkaar. We hebben nu afscheid van jullie van de kindernevendienst genomen, maar we zeggen tot ziens, want we hopen dat we jullie snel weer in een kerkdienst zullen zien. 

Zoals in het vorige bericht van de kindernevendienst stond, zijn we ook weer fysiek gestart met de kindernevendienst. Nu zijn we de hele kerkdienst bij elkaar en dat is ook best fijn. We starten met een gewone kindernevendienst, we bidden met  elkaar, horen een bijbelverhaal en daarna hebben we een verwerking over het vertelde verhaal. Als we daarmee klaar zijn, hebben we nog tijd om iets anders te doen. We drinken en eten even wat en bij mooi weer gaan we lekker spelen op het plein. Zo hebben we het heel fijn met elkaar en kunnen papa en mama ons na de kerkdienst weer ophalen. Als we vanwege het weer binnen moeten blijven, kunnen we gezellig spelletjes doen, knutselen of kleuren. 

Het is ook fijn om te merken dat het rondbrengen van de werkjes heel erg wordt gewaardeerd. Af en toe krijgen we ook een fotootje gemaild of geappt. Het is mooi dat ouders ook thuis of op vakantie met hun kinderen aan de slag gaan en mooie momenten met elkaar mogen beleven. Echt leuk jongens en meisjes!

De komende zondagen gaan we verder met de verhalen uit het eerste boek van Samuel, verhalen over David en Saul. We leren onder andere over vriendschap en trouw, dat we goed moeten luisteren naar andere mensen en naar God en we gaan ontdekken dat ieder mens wel eens hulp nodig heeft of kan geven. Het worden vast weer mooie momenten en we hopen dat je ook komt! 

Anne Molenaar, Sylvia van de Krol, Joyce Koudijzer