• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

 Archief liturgische schikkingen De Rank 

Toelichting bij de schikking op Gedachteniszondag.
De schikking is gemaakt bij Openbaring 7: 9-17.

Vooraan is de onafzienbare menigte in het wit gekleed gesymboliseerd door de kaarsjes en de katoenbollen. Hiertussen liggen palmtakken en rode draden: de kleding van de menigte is witgewassen met het bloed van het Lam. De amaryllissen staan voor het Lam met daar omheen de engelen, de witte rozen en de langwerpige bladeren.

Toelichting bij de schikking van de doopdienst van 13 november. Cas, Lars, Siebe en Kees werden gedoopt.
In de verkondiging werden twee emoties uitgelicht:

Vreugde en zorgen

Vreugde is uitgebeeld door de witte asters en de grassen in de schikking
De zorgen worden gesymboliseerd door de distels en stekelige bladeren

Op zondag 25 september is Luuk Breedijk gedoopd. Onderstaand de uitleg van de liturgische schikking.

Filippenzen 2: 12-16
De witte zuidenwindlelies met de stervormige bloemen symboliseren de onberispelijke kinderen van God die schitteren als sterren aan de hemel. De blauwe hortensia’s staan symbool voor deze hemel.
De uitgebloeide hortensia’s liggend bij de schikking, staan voor een verdorven en ontaarde generatie. De opengelagen bijbel staat voor het Woord dat leven brengt.

Bij de schikking op avondmaalszondag 28 augustus 2022:

Groeien in liefde. Filippenzen 1: 1-11

God maakt nieuwe mensen van ons. Wij zullen groeien door Zijn liefde. De rozen in een hartvorm zijn eerst rood en later wit. De kleur wit staat voor volmaaktheid en zuiverheid. Wij zullen volmaakt en zuiver zijn op de dag dat Christus terugkomt. De lange roos die boven de schikking uitsteekt staat voor Christus.

De schikking bij de Avondmaalsdienst is gemaakt bij Hebreeën 8: 1-6.

In het midden wordt Jezus als hogepriester in de hemel verbeeld door een hoge fles met een witte roos (zuiverheid, onschuld) met daaronder een wolk van gipskruid om te verbeelden dat Hij in de hemel is. Aan de fles gebonden een kruis met korenaren en druiven om het offer dat Hij voor ons bracht te verbeelden. Hier omheen 4 glazen om de hoekpunten van de tabernakel/tempel te symboliseren.