• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Alpha cursus - kennismaken met het christelijk geloof

Wat is een Alpha-cursus?
Een Alpha-cursus is een kennismakingscursus over het christelijk geloof. De cursus duurt tien avonden en een weekend. In een goede en open sfeer kunnen belangstellenden zelf ontdekken wat het betekent om christen te zijn. Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inleiding van maximaal een half uur. In deze inleidingen wordt ingegaan op diverse kernpunten van het christelijk geloof. In kleine groepjes wordt daarover doorgepraat. Deze opzet heeft als voordeel dat er enerzijds duidelijke informatie wordt overgedragen en dat er anderzijds volop ruimte is voor onderling gesprek en ontmoeting.

Een Alpha-cursus biedt mensen de gelegenheid om binnen de context van de christelijke gemeente op vrijblijvende wijze te zoeken naar antwoorden op de vragen van hun leven. Het cursusmateriaal veronderstelt geen voorkennis. Het zet in bij de persoon en het werk van Jezus Christus en gaat vervolgens in op wat het betekent om te leven in een relatie met God. Voor meer informatie kijk op de website van Alpha.

Voor wie is een Alpha-cursus?
Alpha is voor iedereen!
- voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof
- voor mensen die pas christen zijn geworden
- voor mensen die hun geloof nog eens van het begin willen doordenken

Waar worden de avonden gehouden?
In de Christelijke Basisschool TOV, Parklaan 7 in Waddinxveen.

Programma najaar 2022
Zie hieronder het programma van de Alpha-cursus die najaar 2022 wordt gehouden. Alle data staan ook in de kalender (zoek op "Alpha")

Neem voor meer informatie contact op met: