• Banner Welkom in De Rank
 • Liturgisch centrum De Rank, wit

 • Liturgisch centrum De Rank, paars

×

Bericht

Failed loading XML...

Binnen De Rank worden naast de reguliere activiteiten ook ieder jaar ook een aantal evenementen georganiseerd. Dit zijn activiteiten die voor de gehele gemeente of voor een nog bredere groep (ook buiten de gemeente) worden georganiseerd.
Soms hebben deze activiteiten een (geld)wervend karakter, in andere gevallen gaat het meer om de gezelligheid en de opbouw van de gemeente. De activiteiten kunnen eenmalig of jaarlijks terugkerend zijn.

De vaste jaarlijkse evenementen zijn:

 • Sport- en spelmiddag met afsluitende Agapè-maaltijd
  Aan het begin van het kalenderjaar (meestal begin februari) wordt er een gezellige middag georganiseerd waar mensen binnen kunnen lopen en er allerlei (bord)spelletjes kunnen worden gedaan. Er zijn ook sjoelbakken en natuurlijk koffie, thee, limonade en een koekje en snoepje. In de gymzalen van het Coenecoop College wordt daarnaast ook nog een volleybal toernooi afgewikkeld. Vervolgens is er de traditionele bingo, waar leuke prijsjes zijn te winnen. En vervolgens is er de gezamenlijke Agapè-maaltijd, waarvoor iedereen iets heeft meegenomen. Er wordt bovendien gezorgd voor soep en drinken.

 • Rommelmarkt
  Jaarlijks op de zaterdag voor moederdag (in mei) vindt de Rommelmarkt van De Rank plaats. De gedurende het jaar ingezamelde spullen worden op deze dag verkocht; een varieteit aan spullen wordt er aangeboden: huishoudelijk, boeken, muziek, kleding en schoenen, elektra, speelgoed en spellen, curiosa, glaswerk, meubelen en allerlei. Tevens is er een plantenmarkt en bloemenkraam en is er uitgebreide catering. De kinderen kunnen spelletjes doen, knutselen en geschminkt worden. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen en die presenteren zichzelf ook op de Rommelmarkt. Kortom, een uitgebreide markt met voor ieder wat wils. En bovenal een hoop gezelligheid. Dus kom zeker een kijkje nemen op de volgende Rommelmarkt.
  Kijk hier voor een foto impressie van de Rommelmarkt van 2015. En klik hier voor een verslag en de foto's van de Rommelmarkt op 7 mei 2016. Klik hier voor de website van de Rommelmarkt.

 • Fietstocht en (beach)volleybal met afsluitende BBQ
  Aan het begin van het nieuwe kerkelijke seizoen, zo in september, als iedereen weer terug is van vakantie, is er een gezellige zaterdag waarop er met elkaar gesport (beach volleybal) en wordt er gefietst. Er kan worden gekozen uit een kortere en een langere tocht. Voor de kinderen die niet meefietsen is er een spelletjes parcours. Als iedereen weer terug is van het fietsen, worden de BBQ's aangestoken en wordt er met elkaar gegeten. 
  Klik hier voor een foto impressie van deze dag in 2015.

 • Snuffelmarkt
  Aan het einde van het kalenderjaar, zo in november, wordt de jaarlijkse Snuffelmarkt gehouden. Er wordt dan in het Coenecoop College een markt georganiseerd waar van alles wordt aangeboden voor kleine prijsjes: kleding, speelgoed, boeken en muziek, kerstartikelen en allerlei. En ook aan de inwendige mens wordt weer gedacht en het is bovendien weer een erg gezellige dag! Klik hier voor een foto impressie van de Snuffelmarkt van 2015

U begrijpt, de verschillende evenementen bieden u volop de gelegenheid uw mede gemeenteleden - jong en oud en alles daar tussen in - eens van een andere kant te leren kennen, maar ook om 'hen die daarbuiten zijn' eens op een ongedwongen manier te laten kennismaken met De Rank.

Met zoveel activiteiten kunt u niet buiten schot blijven!

INZAMELING en VERHUUR
De evenementencommissie zorgt ook voor de inzameling van oud papier, oude metalen (ook snoeren) en gebruikt frituurvet en -olie. Jaarlijks wordt hiermee een substantieel bedrag toegevoegd aan de begroting van De Rank. Klik hier voor meer informatie over de inzameling.
Daarnaast verhuurt de evenementencommissie van De Rank - voor uw feestje of evenement - een springkussen voor de kinderen en een grote partytent (8 x 4 meter). Klik hier voor meer informatie. Ook is er een ruime sortering aan kleding die u kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een uitvoering, toneelstuk, musical of event. Neem contact op met Gerrit Smit voor meer informatie hierover.

Voor actuele zaken kunt u ook onze  Facebook-pagina bekijken.
Meer informatie over de (leden van de) Evenementencommissie is hier te vinden.