• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

De Rank - Bijbelleesavonden

In een achttal avonden willen we met elkaar gaan Bijbellezen. Er is weinig zo inspirerend als het gezamenlijk lezen van passages uit de Schrift. Met elkaar ontdek je meer dan wanneer je alleen leest.

We hopen ook dat gemeenteleden van verschillende generaties aanhaken bij deze avonden. Velen van ons hebben de ervaring dat de teksten uit de Bijbel niet altijd even gemakkelijk zijn; ze zijn afkomstig uit een andere tijd en cultuur. Hoe lezen we dan precies en hoe leggen we deze Bijbelse teksten uit? Tegelijk geloven we dat de stem van God hoorbaar is in dit boek als we open en ontvankelijk lezen en dat ons leven erdoor gevuld kan worden. 

De avonden zullen in het teken staan van het thema ‘Dichterbij’. In deze tijden hopen we weer dichterbij elkaar te komen door ontmoeting met elkaar, maar ook met onze Hemelse Vader. Vanaf de schepping kunnen we zien dat God onder mensen wilde wonen. In Jezus kwam God dichterbij en door de Heilige Geest wil Hij in ons wonen. 

De opbouw van de avonden zal bestaan uit een (korte) inleiding op een Bijbelgedeelte/thema, het lezen en bestuderen van Bijbelgedeelten in kleinere groepen en tot slot een terugkoppeling ervan in de grote
groep. De avonden vinden plaats in de Immanuelkerk. Inloop 19.45 uur, start 20.00 uur. Om 21.30 uur sluiten we af.

Data 2021-2022: 12 oktober, 9 november, 11 januari, 8 februari, 8 maart, 5 april, 17 mei, 14 juni.

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met: