• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Aardbeving Albanië
Eind november werd Albanië getroffen door een heftige aardbeving. Het epicentrum lag in Durres, 35 km vanaf Tirana. Er waren ruim 50 doden en veel gewonden. Veel huizen waren beschadigd en onbewoonbaar. Ook een aantal kerken was niet meer te gebruiken. In de weken erna werden daarom soms kerkdiensten op straat gehouden. De VUSH (Evangelische Alliantie) heeft, in samenwerking met de overheid, meegeholpen tijdens de eerste dagen. Veel mensen moesten in tenten de nacht doorbrengen. Ook werden er maaltijden uitgedeeld.

De angst onder de bevolking is groot, zeker ook omdat er veel naschokken zijn. De familie Van der Maas heeft gelukkig geen problemen ondervonden van deze aardbeving.  

Kerkenprogramma
Aad reist regelmatig naar de twaalf kerken die meedoen in het zogenoemde Kerkenprogramma. Hij preekt in deze kerken en verzorgt er onder andere lessen. Zoals u weet zijn de meeste kerken nog jong en hebben geen getrainde kerkleiders en vaak
hebben deze kerken ook geen kerkenraad. De gemeenteleden zijn echter zeer enthousiast om getraind te worden. 

Stand van zaken fondsenwerving 
Wij zijn verheugd u te melden dat op moment de eindstand van 2019 bekend is. Dit is het prachtige bedrag van € 30.595,= geworden. Heel hartelijk dank aan alle gevers voor dit bedrag waar wij als TFC zeer dankbaar voor zijn.

Sponsordiners
Een gezellige avond met een heerlijke diner; dat zijn de sponsordiners waarvoor u zich (individueel of met groep van maximaal 14 personen) kunt aanmelden bij Tonny Twigt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Heleen Zandbergen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Betrokkenheid vanuit De Rank 
Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op deze website en op gzb.nl/famvdmaas. De meest recente nieuwsbrieven liggen op zondag ook bij de uitgang in de kerk. Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. ‘TFC Aad en Dineke van der Maas’. Ook vragen we om de familie Van der Maas te steunen door een vaste donatie, maandelijks of jaarlijks, wat u wilt. Het is belangrijk dat er meer vaste donateurs komen! (zie de website of neem een kaartje mee bij de uitgang van de kerk). Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook altijd één van de TFC-leden aanspreken. 

Reis naar Albanië in oktober
In een eerder stadium hebben we u geïnformeerd dat we van plan zijn om in de herfstvakantie van dit jaar naar Albanië te gaan. De invulling van deze reis wordt steeds duidelijker. Aad heeft een voorzet gegeven voor een programma van ongeveer 6 à 7 dagen, waar we de komende maanden samen met Dineke en Aad verder over na zullen denken. Waarschijnlijk zal de reis plaatsvinden van 17 oktober tot 23 of 24 oktober. Diverse leden van de Thuisfrontcommissie en gezinsleden hebben aangegeven mee te willen gaan en ook andere gemeenteleden hebben aangegeven interesse te hebben in deze reis. Tijdens de reis zal kennismaken met het land en de cultuur en ontmoeting met de Albanezen centraal staan. Op het (concept) programma staan onder andere een ontmoeting met christenen, bezoek aan een Albanese kerk, bezoek aan Alo!Mik en andere diaconale projecten. Klik hier voor meer informatie en om uw interesse voor deze reis aan te geven. In maart of april hopen we meer duidelijkheid te kunnen geven over het programma, verblijf, kosten en dergelijke. Het is wel belangrijk te weten hoeveel mensen er ongeveer mee willen. Dus als u mee zou willen of meer wilt weten, geef uw interesse aan via het emailadres van de TFC of bij een lid van de TFC. 

De ThuisFrontComissie