• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Gemeentereis Albanië/Kosovo
Het is de liefhebbers van het televisieprogramma “Wie is de Mol” al opgevallen, maar dit seizoen is het fascinerende decor van dit programma Albanië. Een paar uur vliegen van Nederland in de Balkan.
Een land met een roerig verleden en waar de sporen van het communisme nog zichtbaar zijn. Sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw zijn alle religies weer toegestaan.
De GZB organiseert een reis voor gemeenten die betrokken zijn bij het werk van de GZB in Albanië van D.V. 23 september t/m 3 oktober 2022.

Deze reis is geschikt voor alle leeftijden en zoals het er nu naar uitziet zullen de kosten rond de € 800,- p.p. zijn. 
Ga in gesprek met lokale Christenen, bezoek de overweldigende bergketens en eindeloze kuststroken, ontmoet zendingswerkers, biedt hulp in een lokale zigeunerkerk en bezoek ruïnes. 
Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor informatie of bekijk
https://gzbexperience.nl/portfolio-item/albanie/.

Partnerschap kerken Nederland – Albanië/Kosovo
We willen u vragen: bid voor de partnergemeente(s) in Nederland en Albanië/Kosovo, die meedoen met het programma FOKUSI. Zo maken een aantal kerken kennis met elkaar en gaan ze ervaringen uitwisselen. Dat ze elkaar mogen bemoedigen en van elkaar leren door over de grenzen heen te kijken. Het doel van een dergelijk partnerschap is te komen tot een inhoudelijke uitwisseling. Bijvoorbeeld over hoe het vormgeven van kerk-zijn. Bemoediging en gebed. Financiële ondersteuning staat niet op de voorgrond. Gebed voor elkaar, uitwisseling van foto’s en beeldmateriaal om elkaar beter te leren kennen, online contacten voor jeugd, jongeren, senioren etc. wel.
Fokusi zoekt gemeenteleden van de Rank die willen onderzoeken/meedenken of een partnerschap tussen de Rank en een aantal kerken in Albanië & Kosovo mogelijk is. Wat kunnen we van elkaar leren? Hoe geven wij ons geloof handen en voeten en hoe doet een Christen in Albanië dat?
Heeft u interesse hierin of wilt u meer informatie, neemt u dan alstublieft contact op met de TFC van de familie van der Maas (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Stand van zaken fondsenwerving
Als eindstand voor 2021 kunnen we het prachtige bedrag van € 26.294,= noteren! Door een prachtig bedrag vanuit de oliebollenactie van Vriezenveen is er nog een behoorlijke eindsprint gemaakt. Dit stemt tot grote dankbaarheid!Dank u hartelijk voor uw giften om zodoende het werk van Aad van der Maas in Albanië mogelijk te maken.

Betrokkenheid vanuit De Rank
Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt hier op de website en op gzb.nl/famvdmaas.
Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. “TFC Aad en Dineke van der Maas”.

De Thuisfrontcommissie
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.