• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Opstarten kleine bedrijfjes
In de tweede week van juni heeft Aad gesprekken met zakenmensen uit Nederland, die mee willen helpen bij het opstarten van kleine bedrijfjes of het bijstaan van bestaande bedrijfjes. Het betreft zeven serieuze kandidaten die zeer betrouwbaar lijken. De plannen zijn zeer divers, van een taalschool, een meubelmakerij, een recyclingbedrijf, tot het opstarten van bijvoorbeeld een gastenverblijf. Aad hoopt dat de gesprekken ertoe leiden dat Albanezen een goed lopend bedrijfje kunnen hebben, met advies en begeleiding vanuit Nederland.

In bepaalde gevallen is investering ook belangrijk. Op deze manier hoopt Aad, dat deze Albanezen niet in de verleiding komen om hun land en kerk te verlaten en naar het buitenland te gaan. Van de zeven zakenmensen, zijn er drie voorganger.

Albanese medewerkers
In de vorige Kompas schreven we dat er vijf nieuwe parttime medewerkers: Albano, Renato, Arditi, Banush en Tani zijn aangesteld, met daarnaast een parttime vertaalster: Samanda. Alle medewerkers zijn studenten van de ISTL Bijbelschool en komen uit diverse delen van Albanië. Half mei heeft er een bijeenkomst van deze groep plaatsgevonden, waarbij geprobeerd is deze mensen in te werken. In de toekomst volgt er meer informatie met betrekking tot deze medewerkers.

Medische controles
Deze tijd van het jaar leent zich goed voor het uitvoeren van medische controles in de diverse dorpen. In mei was er elke week wel ergens een programma. Aad komt regelmatig schrijnende situaties tegen. Een romavrouw bijvoorbeeld die op haar 29e, zes maanden in verwachting was van haar 5e kind. Haar echtgenoot stond er bezorgd bij. Het gezin had gewoonweg niets te eten. De echtgenoot probeerde te werken, maar dit ging niet makkelijk in verband met een pijnlijke rug. Zijn ruggenwervels bleken versleten en verschoven te zijn. De zwangere vrouw was op zich gezond, maar woog slechts 39 kilo. Aad vraagt zich dan af, hoe het verder moet met zo’n gezin.
Een ander voorbeeld is een jongen van ongeveer 13 jaar. Zijn ouders waren al jaren in Griekenland om daar te werken en de jongen was door zijn grootmoeder naar de controle gestuurd. De jongen wist zijn geboortedatum niet en was nog nooit naar school geweest. Toen hem werd gevraagd om bij de ogentest de letters op te noemen, herkende hij gewoonweg de letters niet. Tijdens het wachten op de dokter werd de jongen heel onrustig. Ondanks dat hij niet op tijd op school hoefde te zijn of iets dergelijks. Het was voor hem eigenlijk al tijd om de schapen het veld in te sturen, de jongen kon niet langer wachten en vertrok voordat hij door de arts gezien kon worden.

Stand van zaken fondsenwerving
Tot nu toe is er dit jaar € 13.363,- toegezegd, waarvan € 6.928,- ontvangen. Het aantal vaste gevers is 45 en zij brengen maandelijks een bedrag van € 850,- bij elkaar. Dank u hartelijk voor uw giften en uw gebeden om zo het werk van Aad van der Maas in Albanië mogelijk te maken.

Betrokkenheid vanuit De Rank
Sponsordiners
Meld u aan voor een heerlijk vijfgangen sponsordiner, geserveerd in een gezellige huiskamer. Laat u culinair verrassen en steun hiermee het werk van Aad van der Maas. De kosten hiervan zijn € 25,- per persoon (meer geven mag altijd!). Het minimale aantal gasten is 10 en per diner zijn maximaal 14 personen welkom. Voor meer informatie bel of mail Heleen Zandbergen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Tonny Twigt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Meer informatie
Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op deze website en op gzb.nl/famvdmaas. Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690.7624.45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. TFC Aad en Dineke van der Maas. Hoewel vaste gevers de basis vormen van de giften, is het zeker mogelijk om uw losse gift over te maken op bovenstaand rekeningnummer. Het is ook mogelijk om maandelijks een gift over te maken. Dit kan door middel van het kaartje dat u bij de uitgang van de kerk kunt vinden. 

de Thuisfrontcommissie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.