• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op zondag 2 juli j.l. vond in De Rank de uitzenddienst plaats waarin de familie Van der Maas (Aad, Dineke en hun kinderen Chris en Jos) namens de GZB vanuit onze wijkgemeente werd uitgezonden naar Albanië.

Voor deze dienst waren veel mensen uitgenodigd: collega’s vanuit de GZB, vrienden en familie en vertegenwoordigers van de andere kerken in Waddinxveen en van de deelgenotengemeenten uit Renswoude, Zwolle en de Hervormde Gemeente in Waddinxveen. Ook waren er vertegenwoordigers vanuit Vriezenveen, die ook een jaarlijkse toezegging hebben gedaan voor de uitzending. Al met al dus een zeer druk bezochte dienst, waarbij de aula van het Coenecoop College bijna uit haar voegen barstte.

Ds. Menno Zandbergen preekte over Handelingen 11:19-30, 13:1-5 en 14:24-28, waarin de nadruk lag op hoe het voor de gemeente is als mensen vanuit hun midden worden uitgezonden. Dit aan de hand van de eerste zendingsreizen naar en vanuit Antiochië.

Vanwege een technisch probleem (een niet werkende internetverbinding in de school) kon de dienst helaas niet worden uitgezonden via Kerkomroep. Via een telefoon is het grootste gedeelte van de dienst wel opgenomen, alleen is de geluidsopname niet optimaal. U vindt de geluidsopname hier.

De uitzending namens de GZB werd verricht door ds. J.P. Ouwehand. Hierbij werd de ‘onderwijzing’ over de uitzending voorgelezen en daarna volgde de zegening van de familie Van der Maas door ds. Zandbergen en ds. Ouwehand, daarbij geflankeerd door vertegenwoordigers van de familie, vrienden en de Thuisfrontcommissie (TFC). Vanuit de gemeente ontvangt de familie een kleinere versie van de paaskaars om daarmee de blijvende verbondenheid met De Rank te symboliseren.

Na de dienst kon persoonlijk met de familie Van der Maas worden gesproken en konden ook kaartjes worden ingevuld waarin een ieder een persoonlijke tekst, zegenbede, groet of tekst kon schrijven.

Bekijk hier de foto’s van de dienst.

Verhuizing
Medio juli zullen Aad en Chris per auto naar Albanië afreizen, waarna een week later Dineke en Jos zullen volgen met het vliegtuig. Zij gaan wonen in Tirana, de hoofdstad van Albanië en Chris en Jos zullen daar naar de Christelijke Internationale school gaan. Omdat de post daar niet overal wordt rondgebracht wordt het kantoor waar Aad gaat werken als postadres gebruikt. Het adres waar u de post naar toe kunt sturen is: Fam. van der Maas, VUSH (Vëllazëria Ungjillore e Shqiperisë), Rruga Zenel Baboçi, Nr 37, Tiranë, Albania. U kunt hen ook mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op de websites: famvdmaas.derankwaddinxveen.nl en gzb.nl/famvdmaas.

De GZB wil de jonge kerken in Albanië ondersteunen en werkt daarvoor samen met VUSH, een koepel van kerken en christelijke organisaties in Albanië. De familie Van der Maas, eerder uitgezonden naar Ghana, zal in Albanië de jonge kerken ondersteunen met theologisch onderwijs en de ontwikkeling van visie en beleid.  Het is belangrijk dat voor de protestants-evangelische kerken (ong. 15.000 christenen) visie en beleid ontwikkeld wordt. Er is bij de (vaak jonge) christenen veel enthousiasme, maar de uitdaging is hen te helpen om verder te groeien in hun geloof. Ook is goede toerusting nodig voor de kerkleiders en predikanten. Samen met de VUSH zal een onderwijsprogramma worden ontwikkelen om de gemeenteleden en kerkleiders een stevige basis in hun geloof te geven.

Zie ook het bericht op RD.nl