• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Inmiddels is de familie Van der Maas al weer bijna twee maanden in Albanië. Aad is inmiddels aan het werk gegaan (zie de foto’s bij het artikel over de ZWO) en Chris en Jos zijn begonnen op hun nieuwe school. Hieronder een laatste update van de familie Van der Maas zelf:

Het leven in Tirana
Inmiddels wonen we al weer 2 maanden in Tirana.
Na de hete maanden juli en augustus genieten we nu van aangenaam zomerweer. Een paar keer per week valt er een bui en verder is het zonnig en ongeveer 25 graden. Toch gaan wij hier ook richting de herfst. Het wordt ’s avonds al vroeger donker, de druiven beginnen te rijpen, de kakivruchten in onze tuin beginnen oranje te verkleuren. Soms treffen we nog een aardbei aan de struik.

Ons leven bestaat nog steeds uit nieuwe indrukken opdoen. We kijken terug op een mooie kampweek in Zuid Albanië eind augustus. We waren daar met de kerk waar we nu meeleven. Aad heeft daar de bezinningsmomenten verzorgd. Het was fijn om zo contacten te kunnen opbouwen.

Inmiddels is iedereen aan zijn dagelijkse taken begonnen. Chris en Jos gaan van 8.15-15.30 uur naar school. Ze hebben het daar best naar hun zin en vinden het fijn om weer leeftijdsgenoten om zich heen te hebben. Jos doet flink zijn best om meer Engels te begrijpen en de school begeleidt daarin ook zeer goed.

Aad gaat dagelijks op fiets naar het kantoor in het centrum van Tirana. De VUSh huurt daar een aantal kamers in een voormalig communistisch gebouw. Het is vooral nog inwerken en inventariseren wat de VUSh doet en contacten leggen. Er wordt gesproken over het starten van enkele cursussen en conferenties voor het najaar.

Dineke gaat in oktober starten met Albanese taalles. Wanneer je contact wilt opbouwen met Albanezen is hun taal spreken echt een must. Met Engels kom je niet zo ver. Albanees is een op zich zelf staande taal, die niet gemakkelijk is. Nu gaat het boodschappen doen nog met aanwijzen en losse woorden.

Als we terugkijken op de eerste maanden, dan voelen we ons inmiddels al aardig thuis. We zijn onder de indruk van alle meeleven dat we vanuit Nederland ervaren. Hartelijk dank daarvoor.

Met een hartelijke groet van Aad, Dineke, Chris en Jos van der Maas.

Betrokkenheid vanuit De Rank
De Thuisfrontcommissie (TFC) ondersteunt de familie Van der Maas door de contact te onderhouden, het verstrekken van informatie en ook door voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen om deze uitzending mogelijk te maken.

Wat betreft de financiën is het zo dat er medio september een bedrag van € 9.841,= is ontvangen van een reeds toegezegd totaalbedrag van € 13.136,=. Daarbij valt op dat het aantal structurele (vaste) gevers vanuit De Rank nog relatief laag is. Op dit moment zijn er 42 structurele gevers vanuit De Rank. Een structurele gift (of dat nu per maand, kwartaal of per jaar is) is de duidelijkste vorm van betrokkenheid bij en steun voor de uitzending van de familie Van der Maas vanuit onze gemeente.

Wij willen u oproepen om ook vaste donateur te worden. Dat kan ook met een klein bedrag zijn, bijvoorbeeld 10 of 5 of een paar euro per periode die u zelf kiest. Hierdoor laat u zien en merken dat deze uitzending een verantwoordelijkheid is van onze hele gemeente en dat de familie Van der Maas er niet alleen voor staat. En veel kleine bedragen leveren dan een substantiële bijdrage!

Wilt u ook geven? Bij de uitgang van de kerk liggen kaartjes waarmee u zich kunt aanmelden als donateur en/of om de nieuwsbrieven te ontvangen. Ook op de website famvdmaas.derankwaddinxveen.nl kunt u zich aanmelden en vindt u alle informatie, ook over hoe u uw structurele gift kunt aftrekken van de belasting.

Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op de websites: famvdmaas.derankwaddinxveen.nl en gzb.nl/famvdmaas. Of u kunt natuurlijk één van de TFC-leden aanspreken.

De Thuisfrontcommissie