• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Update vanuit Albanië
Inmiddels is het november en wonen we alweer 4 maanden in Albanië. Veel dingen zijn best gewend: ons huis, de school voor de kids, dagelijkse ritme. Andere dingen zijn nog steeds wennen: het chaotische verkeer, de taal, .... Het is heel boeiend om in een andere cultuur je weg te leren vinden en het is hier nooit saai.
Op het werk is het voor Aad nog wel steeds zoeken naar de juiste aanpak van zijn taak. De laatste maand zijn er veel activiteiten geweest bij de VUSh (de Albanese Evangelische Alliantie), waar Aad  ook zijn bijdrage aan heeft geleverd. Activiteiten rondom 500 jaar Reformatie en het 125 jarige bestaan van de VUSh.


Dineke is vooral actief met taalstudie, waarvoor ze 2 ochtenden per week met de fiets op pad gaat. Dat gaat veel vlugger dan met de auto. Verder is haar tijd gevuld met huishoudelijke dingen, zorg voor het gezin, contacten leggen en de wekelijkse gebedsgroep op school. Het begint ook in Albanië inmiddels herfst te worden, maar meestal nog wel lekker weer, af en toe regen. De kakivruchten (hurma) in ons eigen tuintje zijn rijp! Gezond en lekker, ook als jam en in de cake (zie foto).
Het doet ons goed om ook regelmatig berichten uit Nederland te ontvangen voor wie dan ook van ons gezin. Het verrast ons ook hoeveel er wordt gedaan door onze uitzendende gemeente de Rank. Veel dank voor ieders inzet en meeleven. Onze hartelijke groeten vanuit Tirana. 
Familie Van der Maas

Andere wetenswaardigheden staan in de Nieuwsbrieven die u kunt lezen op deze website (klik hier), via de GZB of op de Facebookpagina. Ook liggen er enkele exemplaren in de informatiekast in de kerk.

Betrokkenheid vanuit De Rank
Ter ondersteuning van het werk van de fam. Van der Maas in Albanië wordt er een aantal sponsor-diners gekookt door de commissie die ook de maaltijden voor alleengaanden organiseert. Het eerste sponsor-diner was op 24 november (zie bijgaande foto’s) met 11 deelnemers en was een succes. Houd de Zondagsbrief en/of website in de gaten voor de aankondiging van de volgende sponsor-diners. Zie een aantal foto's hieronder.

De Thuisfrontcommissie (TFC) ondersteunt de familie Van der Maas door de contact te onderhouden, het verstrekken van informatie en ook door voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen om deze uitzending mogelijk te maken.  Wat betreft de financiën is medio november inmiddels een bedrag van € 13.781,= ontvangen van een reeds toegezegd totaalbedrag van € 15.381,=. We zien dat dit bedrag iedere maand nog stijgt en dat stemt tot grote dankbaarheid.

Wilt u ook geven? Bij de uitgang van de kerk liggen kaartjes waarmee u zich kunt aanmelden als donateur en/of om de nieuwsbrieven te ontvangen. Ook op de website famvdmaas.derankwaddinxveen.nl kunt u zich aanmelden en vindt u alle informatie, ook over hoe u uw (structurele) gift kunt aftrekken van de belasting.

Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op de websites: famvdmaas.derankwaddinxveen.nl en gzb.nl/famvdmaas. Of u kunt natuurlijk één van de TFC-leden aanspreken.

De Thuisfrontcommissie