• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Fam. vd Maas in Nederland
Zondag 1 juli heeft de familie Van der Maas in en na de ochtenddienst e.e.a. verteld over het eerste jaar in Albanië. Voor Aad was het met name veel mensen leren kennen, vertrouwen winnen en inventariseren. Wat is er zoals aan kerkelijk opbouwwerk in Albanië, wat werkt en wat niet, welke samenwerking is mogelijk, etc. Daarbij speelt ook de cultuur een rol; het is niet altijd “afspraak is afspraak” en er spelen historische en “kerkpolitieke” zaken, waardoor veel geduld nodig was (en is). Hoewel het begin dus wel moeizaam was met veel pionieren ontstaat nu wel een duidelijk beeld en kunnen er plannen worden gemaakt voor de opbouw van de christelijke/ protestantse kerk in Albanië.

Ook gaat Aad geregeld voor in verschillende (kleine) kerken en geeft hij bijbelcursussen.

Ook voor Dineke en de jongens was het best wennen. De taal is daarbij erg belangrijk omdat maar weinig mensen Engels spreken. Dineke heeft daarom een cursus Albanees gevolgd en zal dat nu in de praktijk moeten gaan toepassen. Voor Chris is Jos speelt dit iets minder, omdat zij op een internationale (Engelstalige) school zitten. Maar ook zij hebben zich wel bekwaamd in het Albanees. En de schoolresultaten na het eerste jaar zijn goed! Dineke doet inmiddels vrijwilligerswerk bij de stichting Alo!Mik (bekend van de ZWO-kerstactie vorig jaar) waar zij een aantal Albanese meisjes helpt met het leren van de Engelse taal.

Ook hebben Aad en Dineke, samen met nog een kleine veertig fietsers vanuit De Rank, meegefietst met de Rabobank sponsorfietstocht op zaterdag 30 juni. Het door de Rabobank gesponsorde bedrag wordt ook bestemd voor de uitzending van de familie Van der Maas in Albanië.

Stand van zaken fondsenwerving
We hebben sinds de vorige Kompas geen update ontvangen. Daarom hierbij nogmaals de laatst bekende stand. Het bedrag dat is ontvangen is € 13.083,=, en het totaal toegezegde bedrag bedraagt € 18.496,=. Dank aan alle schenkers! Op de website en onderaan dit artikel vindt u informatie hoe u mee kunt ondersteunen.

Betrokkenheid vanuit De Rank
De Thuisfrontcommissie (TFC) ondersteunt de familie Van der Maas door contact te onderhouden, het verstrekken van informatie en ook door voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen om deze uitzending mogelijk te maken.  

Gepland…

  • De familie Van der Maas viert tot 23 juli vakantie in Nederland.
  • Na de zomervakantie worden weer nieuwe data voor de sponsordiners gepland. Meer informatie en aanmelden (individueel of groep van max. 14 personen) kan bij Tonny Twigt: tel. 611102 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Heleen Zandbergen: tel. 630673 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
  • In september organiseert de GZB weer een vrouwenreis. Meer informatie over deze reizen is te vinden op de website van de GZB (gzb.nl, zoek op “vrouwenreis”)
  • Zaterdag 29 september organiseren we een sponsor-strandwandeling (in de middag) met koffie/thee en iets lekkers na afloop. Binnenkort volgt meer informatie, maar noteer de datum alvast in uw agenda.

Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op de websites: famvdmaas.derankwaddinxveen.nl en gzb.nl/famvdmaas.

Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. “TFC Aad en Dineke van der Maas”.  Ook vragen we om de familie Van der Maas te steunen door een vaste donatie, maandelijks of jaarlijks, wat u wilt. Het is belangrijk dat er meer vaste donateurs komen! (zie de website of neem een kaartje mee bij de uitgang van de kerk). Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook altijd één van de TFC-leden aanspreken.

De Thuisfrontcommissie